Deset največjih psov na svetu

V video posnetku preverite, kateri so največji psi na svetu.

  1. Hulk, Pit Bull

Hulk je skoraj 80-kilogramski pit bull. Ko se postavi na zadnje tace, v višino meri več kot 150 cm. Čeprav se zdi, da je visok in strašen, njegovi lastniki pravijo, da je zelo nežen.

  1. Freddy, nemška doga

Verjetno ni presenečenje, da je nemška doga ena izmed večjih pasem na svetu, ampak Freddy je zares velik.  Ko je na zadnjih tacah, v višino meri več kot 2 metra, težak pa je kar 90 kilogramov.

  1. Zorba, angleški mastif

Tudi angleški mastifi spadajo med večje pasme. Mnogo njih tehta več kot 85 kilogramov, največji celo 100 kilogramov.

  1. CH Samson, neapeljski mastif

Neapeljski mastif spada med starodavne pasme. CH Samson je bil eden izmed večjih mastifov na svetu. Ko je bil star 2 leti in pol, je tehtal kar 102 kilograma.

  1. Zeus, nemška doga

Ta pes, nemška doga poi menu Zeus, živi v Michiganu. in je bil leta 2012 vpisan v Guinesovo knjigo rekordov kot najvišji pes na svetu. Meril je 111 cm do višine lopatic/ramen.

  1. Novofundlanec

Za razliko od drugih večjih pasem, ki so jih vzrejali tudi za pse čuvaje, je bila ta pasma namenjena tudi temu, da so pomagali ribičem.  Ti veliki, mišičasti psi lahko vlečejo mreže in vrvice iz čolnov, vlečejo vozičke in, kar je najpomembneje, iz vode prinesejo vse, kar pade vanjo, vključno z ljudmi.

  1. Irski volčji hrt

Irski volčji hrt je bil vzgojen, da lovi volkove. Spada med starodavne pasme.

  1. Leonberžan

Leonberžan je mešanica med novofundlancem in bernardincem.

  1. Kavkaški ovčar

Kavkaški ovčar je imel nalogo, da zaščiti ovce pred volkovi.

  1. Anatolski ovčar

Ta pasma je bila gojena za spremljevalce pastirjev in skrbnike živine. Zanimivo je, da so bili vzgojeni zaradi svoje velikosti in barve, tak,o da so se ujemali z živino, ki so jo varovali.

Katarina Robnik