Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih!

brezplacni-specialisticni-pregledi-ustne-votline-in-zob-pri-delovnih-psihVeterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani vas julija vabi, da se s svojim psom vključite v program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob. Program je namenjen psom, ki služijo družbi – policijskim in vojaškim psom, psom vodnikom, reševalcem in terapevtom. Cilj programa je, da se tem psom zagotovi zdravje zob in ustne votline. Bolezni zob in ustne votline lahko psom povzročajo nelagodje in bolečino, ki negativno vplivata na delovno sposobnost psov. Nekatere od teh bolezni pa so lahko celo življenje ogrožajoče – še posebej, če niso pravočasno odkrite.

Brezplačne preglede bo opravila specialistka veterinarske stomatologije, vendar bo na sam pregled vplivalo vedenje psa – ali bo ta dovolil pregled. Pri pregledu psov namreč ne bodo uporabili pomirjeval ali anestetikov. Po opravljenem pregledu bo lastnik oziroma vodnik psa obveščen o izvidu pregleda s predlaganim načrtom morebitne nadaljne diagnostike in zdravljenja, ki v sam program nista vključena.

Pregledi se bodo izvajali vsak ponedeljek v juliju 2016 med 15.30 in 17.00 na kliniki za male živali (www.kkmz.si) Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani (Cesta v Mestni Log 47, 1000 Ljubljana). Na pregled se naročite po e-pošti Ani Nemec na ana.nemec@vf.uni-lj.si ali telefonsko na recepciji Klinike (01⁄4779-227).

Vabljeni!