Božično darilo za psa: kaj podariti svojemu kosmatincu?

1046

Vstopili smo v mesec december, mesec obdarovanj. Vsako leto nas v decembru obišče Sveti Miklavž, sledita pa mu Božiček in Dedek Mraz. Prav tako pa se ljudje brez pomoči dobrih mož obdarujemo. V krog obdarovanja pa moramo seveda vključiti tudi naše zveste prijatelje pse. Božično darilo se znajde pod smrečico vedno več lastnikov. V nadaljevanju lahko spoznate nekaj idej za darila za vašega psa.

Oblačila in modni dodatki

V hladnih mesecih bodo psi zelo srečni, če bodo med sprehodom toplo oblečeni, njihove tačke pa bodo ustrezno zaščitene. Tudi med deževnimi dnevi bodo prav prišla oblačila. Na tržišču lahko najdete ogromno različnih zimskih in deževnih plaščev ter različnih pasjih obutev. Pod božično jelko pa lahko psa pričaka tudi božični pulover.

Domači pasji piškoti

Obstaja veliko različnih in enostavnih receptov kako doma pripraviti pasje piškote. Zastavite si izziv in specite pasje piškote, ki bodo lahko izvrstno darilo za vašega kosmatinca.

Zložljiva posoda

Za zimske sprehode je zelo priročno, da imate na sprehodu s seboj tudi prenosno zložljivo posodo za vodo. Če bo vaš kosmatinec spil dovolj vode iz posode, ne čutil potrebe po oblizovanju snega in ledu, ki bi lahko privedlo do hujšega prehlada.

Prva pomoč ob prehladu

Odlično darilo za psa, na katerega sprva morda ne pomislimo. V primeru, da psu podarite komplet prve pomoči, ki naj vsebuje sirupe, prehranska dopolnila za imunski sistem, psu verjetno ne bo takoj jasno zakaj je to namenjeno ravno njemu. Zelo priročno je, da imate pripravljeno pomoč v primeru znakov prehlada ali bolezni pri psu.

Priboljški, koristni za zobe

V vsakem delu leta je zelo pomembno, da imajo psi ustrezno očiščene zobe. Pri tem lahko psu pomagamo tudi z darilom v obliki priboljškov, ki so primerni za čiščenje zob. Poleg tega, da imajo delo dober učinek na zobe, jih psi tudi obožujejo.

Zabavne igrače

Z igro psa spodbudimo k gibanju in razmišljanju, hkrati pa okrepimo vez lastnik-pes. Pomembno je, da psu ponudimo zabavno igračo, ki ga bo k igri dodatno motivirana. Oglejte si celotno ponudbo Kužkovih igrač, ki so narejene z mislijo na vašega kosmatinca in njegovo zabavo.

Nova oprema za sprehod in nego

V primeru, da je pasja oprema za sprehod in nego že nekoliko uničena, ali pa ji je potekel rok trajanja, lahko psu podarite novo, od katere bo imel pes zagotovo korist.

Boljše razumevanje

Psu lahko podarimo tudi to, da psa in njegovo vedenje bolj razumemo. To bomo dosegli tudi z obiskom Kužkove knjigarne, ki ponuja knjige o psih.

Tako kot ljudje bodo tudi psi zelo veseli kakršnega koli darila, ne glede na to kaj jim boste podarili. Važno je le to, da se bodo psi počutili boj vključeno v vašo družbo, če bodo tudi oni dobili darilo.

Manca Novak