Adventni koledar za pse

192

Adventni koledar je aktivnost, ki zabava marsikaterega človeka. Seveda pa lahko izkušnjo odpiranja koledarja ustvarimo tudi za svojega kosmatinca. Ni še prepozno, da tudi za kužka ustvarite unikaten pasji koledar in mu pričarate praznično vzdušje.

 

Priboljški

Najpogostejši tip adventnega koledarja za kužke je adventni koledar priboljškov. Lahko ga ustvarimo sami ali že kupimo narejenega v pasji trgovini. Če ga ustvarimo sami, si lahko pomagamo z vrečicami ali škatlicami, na katere napišemo številke od 1 do 25 in v vsako damo po en priboljšek. Bodimo pozorni, da vsak priboljšek zavijemo v plastiko, da se ta ne pokvari.

 

Izbrana hrana

Lahko pa svojemu štirinožcu naredite adventni koledar izbrane hrane, ki mu jih vsak dan dodate k suhi hrani in mu s tem popestrite njemu običajne obroke. Izberete mu lahko popolnoma nove ali že deloma poznane vrste hrane, ki jih shranite na primernem mestu, da se ne bodo pokvarile. Vmes pa mu lahko ponudite tudi kakšne priboljške, ki so dovoljeni tudi zanje in jih jemo tudi ljudje, za primer banane, če ima kuža rad. Možnosti, kaj izbrati je veliko, pomembno pa je, da le te prilagodite njegovim prehranskim željam in potrebam (alergije, diete…).

 

Aktivnosti

Adventnega koledarja pa se lahko lotite malo drugače in ustvarite zanj koledar aktivnosti. Vanj lahko vključite kot zunanje kot tudi notranje aktivnosti, vendar te prilagodite njemu in njegovimi zmožnostim.

Če imate denimo večjega kužka, ki obožuje aktivnosti v naravi, na snegu, v adventni koledar zapišemo veliko več zunanjih aktivnosti kot notranjih. V kolikor pa kuža ne more oziroma mu ne ustreza veliko zunanjih aktivnosti pa mu pripravimo zato več notranjih iger in ostalih notranjih aktivnosti. Vsekakor pa je ključno, da jih prilagodimo svojemu kužku, kaj rad počne, s čim se rad igra in kje. Seveda pa prav tako ne pozabite v adventni koledar aktivnosti vključiti še nekaj izletov, ki bodo popestrili vsakodnevno rutino.

Kateri adventni koledar bi kužku najbolje ustrezal pa najboljše vemo prav mi lastniki. Nekateri bodo neskončno uživali v adventnem koledarju aktivnosti, spet drugim bo bolj ustrezal adventni koledar priboljškov. Ne glede na to, katerega izberete, boste kosmatincu nedvomno pričarali čarobnost adventnega časa, kar je tudi naš glavni namen. 

 

Niste prepričani, kaj bi psu podarili za božič? Preverite tukaj.

 

Vesna Kropf

 

VIRI:
www.rover.com