Ali psi čutijo, kako se počutimo?

507

Ste že kdaj dobili občutek, da je vaš kosmatinec razumel, da se ne počutite najbolje? Potem pa se je stisnil k vam ali vas vabil k igri, ter vam dal boljši občutek? Potem je ta članek pravi za vas. V njem boste lahko prebrali, ali psi res čutijo, kako se mi počutimo.

Psi so živali, zato sledijo svoji intuiciji. Znanstveniki so ugotovili, da lahko psi začutijo kakšne volje ste in prav tako prepoznajo vaše zdravstveno stanje. Nekateri so odraslega psa primerjali z mišljenjem malčka, saj se odzivajo na čustva, brez, da bi jih razumeli. Pomembna sposobnost, ki jo imajo je, da preko opaženega (naše telesne drže in mimike obraza), ter slišanega (vokalizacije in tona glasu) prepoznajo naše počutje.

 

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj.

Psi so zelo empatična bitja in vase vsrkajo naše emocije, kar je lahko tudi nevarno. Če ste dlje časa žalostni, lahko postanejo žalostni tudi vaši kosmatinci. Tudi oni lahko postanejo depresivni.

 

Eva Tomažin

Viri:

www.livescience.com

blog.hif.com.au

www.alphapaw.com