5 razlogov, zakaj je posvojitev psa boljša od nakupa

508

Dejstvo je, da se vedno več ljudi, ki si želijo pasje družbe, poslužuje posvojitve namesto nakupa. Vsekakor je to zelo vzpodbudna novica, a kljub temu so zavetišča še vedno (pre)polna. Če se sami še odločate med posvojitvijo in nakupom, si preberite naslednjih nekaj razlogov, zakaj je posvojitev psa boljša od nakupa.

1. S posvojitvijo ne rešite enega, ampak dve življenji

Marsikatero zavetišče tako v Sloveniji, kot tudi v tujini, poka po šivih. Vsakodnevno vanj prihajajo nove mačke in psi, ki iščejo nov dom. Kruta realnost pa je, da zavetišča niso vedno sposobna sprejeti in oskrbeti vseh.

S posvojitvijo močno pripomorete k zmanjšanju števila takih primerov in psu rešite življenje. S svojo hvaležnostjo vam bo vsak dan dokazoval, da ste sprejeli pravo odločitev. Hkrati pa boste rešili življenje še enemu, ki bo dobil možnost boljšega življenja, s tem, ko se bo z vašo posvojitvijo sprostilo mesto v zavetišču.

2. Stroški posvojitve so nizki

Sicer je odvisno od velikosti psa, a stroški posvojitve so nedvomno mnogo nižji od nakupa. Pridobili boste zvestega prijatelja, hkrati pa prihranili nekaj denarja.

3. S posvojitvijo ne podpirate množične vzreje psov

Množično vzrejanje psov je veliko večji problem, kot se sprva mogoče zdi. Psi odraščajo v velikih »tovarnah«, kjer je dobiček mnogo bolj pomemben od dobrega počutja psov. Življenski pogoji so slabi, kar ima lahko dolgotrajne posledice.

S tem, ko psa posvojite in ne kupite, ste lahko prepričani, da takega krutega vzrejanja ne podpirate.

4. Lahko si izbereta psa katerekoli starosti

Vsi se raznežimo, ko v zavetiščnih kletkah ugledamo prikupnega mladička, a dom iščejo tudi odrasli psi, ki pa pogosto novega doma ne dočakajo. Preden posvojite psa, razmislite tudi o možnosti posvojitve starejšega psa. Neskončno vam bo hvaležen, da ste se mu odločili polepšati preostanek njegovega življenja.

5. Posvojitev psa pomaga zavetiščem, da lahko še naprej pomagajo živalim

S prispevkom, ki ga plačate ob posvojitvi, si zagotovite, da dobite zdravega psa, hkrati pa s tem zavetiščem pomagate pri nadaljni skrbi za živali, ki so ostale brez domov in potrebujejo pomoč.

Upamo, da so vam zgoraj našteta dejstva pomagal pri odločitvi.

Eno prijazno dejanje = dve rešeni življenji.

 

N.S.

 

VIRI:

www.animalsaustralia.org

www.hhhstopeka.org

www.humanesociety.org