11 pasem psov, ki se obnašajo kot mačke

2055

Imate radi pse, ampak so vam mačke všeč zaradi mirnejše osebnosti? Spoznajte 11 pasem psov, ki se obnašajo kot mačke.

Kot ste verjetno že opazili, je svet razdeljen v dve skupini: tiste, ki zase pravijo, da imajo raje mačke in druge, ki so na strani psov. Dejstvo pa je, da obstajajo tudi ljudje, ki obožujejo tako pse, obenem pa so veliki ljubitelji mačjega temperamenta. Tukaj je nekaj pasem, s katerimi boste zadovoljili potrebo po lastništvu obeh živali.

 1. Vižla

Je zelo aktivna pasma, ki hkrati neomajno obožuje svojega skrbinka. Lojalen, ljubeč in poln občudovanja so besede, ki to ljubko pasmo najlažje opišejo.

 1. Manchesterski terier

Marsikdo ob tej pasmi ne pomisli, da bi ga uvrstil v to skupino. A manchesterski terierji obožujejo počivanje v naročju in so izjemno čustveni. S svojim lastnikom hitro ustvarijo tesno vez. Imajo veliko mačjih lastnosti, kot npr., da radi preganjajo insekte in miši.

[members_only]
 1. Papilon

Odlična majhna pasja družba, ki se rad crklja pri lastniku ali igra blizu njega. Kljub temu, da potrebuje nekaj socializacije, se načeloma dobro razume tako z otroki, kot z odraslimi. Ravno tako kot mačka, je zelo samozavesten in prepričan vase.

 1. Basenji

So energični in ljubeči ter sramežljivi v družbi, ki je ne poznajo. So samozavestni in igrivi. Po navadi si izberejo enega človeka in temu sledijo na vsakem koraku.

 1. Šetlandski ovčar

Še ena od bolj predanih pasem, ki je znana po tem, da neumorno sledi svojemu lastniku. Prav tako kot mačke so poznani po svoji inteligenci in nezaupljivosti do tujcev.

 1. Mali italijanski hrt

Čeprav je ta pasma ljubeča, ga nismo vključili v to skupino zaradi te lastnosti. Tako kot mačke tudi on preganja vsakega vsiljivca, najbolje pa se počuti v družbi odraslih in starejših ljudi.

 1. Mali angleški hrt

Prav tako kot mačke mali angleški hrti obožujejo celodnevna poležavanja v hiši. Z mačkami jim je skupno tudi to, da so zelo inteligentni in tihi.

 1. Shiba inu

Drzen in pogumen shiba inu mačkam ni podoben le po temperamentu. Rad je čist in negovan, pogosto pa ga boste opazili, kako se natančno čisti, ravno tako kot njegovi mačji prijatelji.

 1. Mi-Ki

V Evropi dokaj nepoznana pasma je bila križana v 80. letih, z namenom, da je kužek majhen, miren in tih. Po videzu spominja na papilona ali kakšno majhno azijsko pasmo. Prav tako kot mačke obožuje poležavanje v naročju in spanje v postelji.

 1. Koder (pudelj)

Kodri imajo z mačkami skupno lastnost, da ljubijo sebe najbolj na svetu. Ravno tako kot mačke, mislijo, da so kralji hiše in da ni nikogar nad njimi. Kljub temu so ljubki, inteligentni in predani.

 1. Kavalir kralja Karla

Ta ljubka pasma je približno enake velikosti kot povprečna mačka. Z mačkami pa jim je skupno tudi to, da so trmasti in tihi ter nezaupljivi do tujcev.

[/members_only]

 

Drobne Deja

Viri:
www.sheknows.com
www.rover.com