Video: Slaboviden kuža dobi novo igračko

209

19-letnemu psičku se nasmehne sreča

Ace je 19-letni kuža, ki je skoraj popolnoma slep. Nahaja se v Kaliforniji, kjer je trenutno v začasnem varstvu. Bil je v zavetišču, kar je na žalost pogost pojav pri starejših psih. Večkrat se zgodi, da ljudje svoje pse dajo v zavetišče, ko ti potrebujejo nekoliko več nege in oskrbe. A se je temu simpatičnemu psu nasmehnilo vsaj nekaj sreče; opazila ga je Bonnie in se odločila, da mu ponudi začasen dom.

Bonnie je povedala, da je na začetku pričakovala, da bo mogla prilagoditi sprehode, saj je Ace že starejši. Prav tako ni bila gotova, če se bo kuža dobro razumel z njenima dvema psičkoma, ki ju ima že doma. A vse njene skrbi so bile odveč: Ace se je odlično vključil v njeno krdelo, prav tako je na sprehodih vedno prvi in ima enako energije, kakor druga dva mlajša psa. V šali Bonnie pravi, da se na videz opazi, da je kuža starejši, a njegovi možgani tega še ne vejo.

Igračk se razveselijo tudi pasji seniorji

Nekega dne je Bonnie peljala tega simpatičnega štirinožca v trgovino za male živali, da si izbere svojo igračko. V posnetku lahko vidite, katero je izbral in kako zelo se je razveselil.

V kolikor razmišljate o posvojitvi psa, posvetite pozornost tudi starejšim psom; tudi oni potrebujejo ljubezen in kljub temu, da imajo morda drugačne potrebe, je lahko ravno to tisto, kar bi vašemu načinu življenja bolj ustrezalo. Dajte jim priložnost in morda boste ravno v seniorčku našli svojega novega najboljšega prijatelja.

Veronika Sivka