VIDEO: Samostojno življenje

Je tudi vaš kužek tak, da želi določene stvari, naloge in zaposlitve opraviti sam? Ali je bolj lene sorte in čaka, da namesto njega vse naredite vi? Danes vam predstavljamo naše najljubše štirinožne prijatelje, ki so pripravljeni na  samostojno življenje. Nekateri izmed kužkov v videu namreč povsem obvladajo, kako zadovoljiti svoje osnovne potrebe.

Eden se sam pelje na sprehod, drugi si v trgovini sam izbere igračo, ki je seveda veliko prevelika zanj, a jo vseeno sam odnese iz trgovine, tretji ima svoj denar, s katerim plačuje priboljške in četrti ter si nato priboljške kar sam odnese iz trgovine. Vsekakor je vsakič znova zanimivo videti kužke, ki so samozavestni, vedo, kaj je njihova naloga in jo tudi zelo zvesto in dosledno opravljajo. Po večini so psi, ki obožujejo vsakodnevne miselne in fizične naloge pasem, kot so labradorci, zlati prinašalci, ovčarji in terierji.

Z raznoraznimi nalogami, lahko že sami skrbniki psov poskrbimo, da pes svojo odvečno energijo usmeri v pozitiven pogled na svet in je ne usmerja v destruktivno obnašanje. Zatorej, če imate doma psa, ki ne ve, kam s svojo odvečno energijo, ga poskušajte usmeriti v izvajanje nalog, ki bodo zaposlile njegov um in telo. Sprva poskušajte z lažjimi nalogami ter preizkusite, do kod seže um vašega psa, kasneje pa mu zastavljajte vedno nove izzive.

Drobne Deja