VIDEO: Psička je prepotovala pol sveta, da je prišla v svoj dom

Pearl je psička, ki je bila rešena iz enega izmed tovornjakov za pasje meso. Bila je brez tačke, z zelo slabo dlako in v slabem splošnem stanju. Peljali so jo na kliniko za živali. Za preživetje je psička imela zelo malo možnosti in prostovoljci, ki so jo rešili, niso bili optimistični. A Pearl je bila prava borka in okrevala je hitreje, kot so si prostovoljci in veterinarji predstavljali. Počasi je zaživela in bila pripravljena na čisto pravi večni dom, stran od vseh krutosti, ki jih je doživela.

Psička se je nahajala na Kitajskem, obetal pa se ji je začasni dom v Kaliforniji. Pod svoje okrilje jo je bila pripravljena vzeti Leah, ki je sama že imela 3 pse. Po 2 mesecih okrevanja na Kitajskem je Pearl končno bila dovolj zdrava, da se je lahko odpravila na to dolgo pot in končno prišla v Ameriko.

Leah pravi, da je Pearl bila na začetku izjemno mirna. Na poti iz letališča je psička zaspala v Leahinem naročju. Tudi v njeno pasje krdelo se je odlično vklopila in skupaj so se imeli zelo lepo. Je pa nekaj manjkalo – vsi so si neskončno želeli, da bi ta posebna psička dobila svoj stalni dom.

Tudi glede stalnega doma se ji je nasmehnila sreča – želela jo je posvojiti Ashley, veterinarka, ki je živela v New Yorku. Ena izmed prostovoljk se je ponudila, da lahko psičko skupaj z nekaj drugimi rešenimi kosmatinci odpelje v njen večni dom. Tako so se skupaj zopet podali na pot proti Pearlinemu novemu življenju.

Kako se je vse skupaj razpletlo? Poglejte.

Veronika Sivka