VIDEO: Psi in nemogoči spalni položaji

Če je vaš dan danes malo turoben in v njem ne najdete razloga za smeh, si v hipu poglejte priložen video. V njem boste našli pse, ki so bili tako zaspani, da so zaspali v popolnoma nemogočem položaju in mestu.

Imate tudi sami psa, ki spi v nenavadnem položaju? Načeloma se lahko temu le nasmehnete in vam ni potrebno skrbeti, zakaj pes spi v takem položaju. Lahko pa se zgodi, da psi, ki imajo kratke nosne poti ali »potlačen« in kratek nos, v ležečem položaju težko dihajo. Tako ni nič nenavadnega, če vidite svojega psa spati sede ali tako, da ima glavo višje kot telo. To mu omogoča, da lažje diha in se mu dihalne poti ne mašijo. Druga težava, ki lahko doleti pse in jim krati kvaliteten spanec, pa so težave z bolečo hrbtenico ali nepravilnostih v kolku. Taki psi imajo raje kot spanje leže alternativni položaj. Čeprav se ti položaji naključnemu obiskovalcu zdijo smešni ali nerodni, so to edini mogoči položaji, v katerih lahko pes udobno spi.

Vseeno, v večini težave teh psov, ki si za spanje izbirajo zanimive položaje, niso resne. So le kužki, ki so utrujeni in zaspijo kamorkoli se naslonijo. Če vaš pes uživa v zanimivih pozah med spanjem in nima v življenju nikakršnih težav, se mu lahko le nasmejite in ste veseli, da imate tako zabavnega kužka.

Deja Drobne