VIDEO: Pes, ki je zaradi strelne rane ostal paraliziran, s pomočjo hidroterapije odlično napreduje

529

video-pes-ki-je-zaradi-strelne-rane-ostal-paraliziran-s-pomocjo-hidroterapije-odlicno-napredujeOktobra lani so šerif okrožja Parker in uslužbenci živalske policije prejeli prijavo o psu, privezanem ob drevo, ki je bil ustreljen ter zapuščen na milost in nemilost usode. Ko so ga njegovi rešitelji našli, je bil v zelo slabem stanju, njegove zadnje tačke pa so bile paralizirane. Saint, tako so psa poimenovali, je zaradi prizadevanj svojih rešiteljev preživel in dobil priložnost za lepše življenje. Njegovo zgodbo sta na televiziji videla Teksačana Alan in Stacie Brown, ki sta takoj vedela, da želita pomagati ubogemu kužku. Kontaktirala sta rešitelje ter Saintu ponudila ljubeč začasni, kasneje pa tudi stalni, dom.

Pasja fizioterapija ni poceni in Saint je potrebuje ogromno. K sreči je za njegov primer slišal tudi certificirani živalski fizioterapevt, Steve Hooker. Hooker se ukvarja z živalsko fizioterapijo, še posebej pa ga zanimajo rehabilitacija, nevrodiagnostika in hiperbarično zdravljenje s kisikom. Takoj, ko je Hooker slišal za Sainta in njegovo žalostno usodo, si je želel delati z njim. Saintova skrbnika sta njegovo ponudbo za zdravljenje seveda z veseljem sprejela in Sainta odpeljala v veterinarsko bolnišnico kjer Hooker izvaja fizioterapije. Hooker se je odločil za zdravljenje s hidroterapijo, za katero pa od zakoncev Brown ni hotel sprejeti plačila.

V nekaj mesecih redne hidroterapije se je Saintovo zdravsteveno stanje neverjetno izboljšalo in njegova skrbnika upata, da bo lahko nekoč ponovno hodil.

Zaradi Saintove neverjetne zgodbe sta se njegova skrbnika odločila, da začneta zbirati denar za bolnišnico v kateri Hooker zdravi Sainta. Denar sta nemenila vsem živalim, ki bodo v prihodnosti potrebovale takšno pomoč kot Saint.

Kako se Saint zabava med hidroterapijo si oglejte tukaj!

Nina Bartol

Vira: Veterinary Practice News in
Sanit the dog Facebook