VIDEO: Družinska psička, ki je deklico rešila pred podhladitvijo

psicka-resila-deklico-pred-podhladitvijoPri družini Cook je bilo v dneh pred božičnimi prazniki pestro in razposajeno. Postavljali so smrečico, krasili stanovanje in urejali okolico, da bi bilo njihovo domovanje za praznike še posebej lepo urejeno. A praznično idilo te avstralske družine je le nekaj dni pred Božičem prekinil dogodek, ki si ga nihče noče niti predstavljati – z družinske posesti je izginila njihova dveletna deklica Sophia.

Družina je pogrešano deklico nemudoma pričela mrzlično iskati. V zgolj nekaj urah se jim je pridružilo še skoraj 100 prostovoljcev, ki so temeljito pregledali hišo in prečesali njeno okolico. A o Sophii ni bilo niti sledu!

Po večurnem iskanju pa se je reševalcem le nasmehnila sreča – pravzaprav je bila to kosmata sreča! Družinska psička Poppy je namreč začela glasno lajati in reševalce opozorila na določeno območje na posestvu. Še več – Poppy je deklico, oblečeno zgolj v pleničko in tanko majico, pred mrazom ščitila kar dolgih sedem ur.

Cookovi so si po mučnih urah iskanja njihove Sophie končno lahko oddahnili. Deklica je bila spet v varnem zavetju njihovega doma. Konec dober, vse dobro – ampak zgodba bi se lahko razpletla precej drugače, če ob dvoletnici ne bi bilo Poppy. Prav ta ljubeča psička je deklico zaščitila pred podhladitvijo in prav po njeni zaslugi so jo sploh našli.

Takšnega mnenja je tudi pripadnik lokalne policijske enote Graeme Carter. “Prav Poppy je bila tista, ki nas je z laježem vodila do deklice,” je povedal.

O izgubljeni deklici in vdani psički Poppy so poročali tudi avstralski mediji. Posnetek njenega reševanja si lahko ogledate tukaj:

 

 

Vanesa Smole

Vir: barkpost.com