VIDEO: 10 najdražjih pasem psov, ki si jih lahko privoščijo le bogati

Določene pasme psov so dandanes poznane kot ene izmed dražjih pasem, ki si jih lahko privoščijo zgolj bogatejši ljudje. Seveda z velikim poudarkom, da so ti psi izvorno iz dobrega legla in imajo certificiran rodovnik, ki zagotavlja njegovo čistokrvnost. Zato torej vam v spodnjem posnetku predstavljamo deset najdražjih pasem psov.

Na deseto mesto je uvrščen afganistanski hrt, ki izvira še iz časa antike in naj bi pred tisoč leti predstavljal psa lovca za nomadska plemena na območju Afganistana in na severnem delu Indije. Znan je bil kot odličen lovec, ki je lovil kot majhno kot tudi veliko divjad, in je bil v času nomadov nepogrešljiv del njihovih življenj. V sedemdesetih letih se je začel uveljavljati kot hišni ljubljenček, ki je še danes prepoznan po svojem dolgem kožuhu in košatem repu, zato je dnevno krtačenje ključno in obvezno. Cena takšnega lepotca pa se začenja od nekje 7000 dolarjev naprej, zaradi česar je znan kot kuža, ki si ga lahko privoščijo zgolj bogataši.

Deveto mesto zaseda faraonski pes, za katerega sta točni kraj izvora in čas zavita v tančico skrivnosti. Nekateri pravijo naj bi delal družbo faraonom v času antičnega Egipta, spet drugi pa trdijo, da ti psi izvirajo iz Malte, kjer so jih uporabljali za lov na zajce. Ne glede na izvor pa je faraonski pes izredno atletski in mišičast kuža, ki potrebuje veliko gibanja in aktivnosti. To pasmo pa lahko dobite že od 7500 dolarjev naprej, seveda pa je to najnižja cena, ki pa se zvišuje odvisno od legla in prednikov.

V kolikor vas zanima, katere so še ostale najdražje pasme psov, si poglejte spodnji video.

Vesna Kropf