Top 12 tribarvnih pasem psov

842

Naši ljubi kužki se pojavljajo v vseh mogočih barvah in barvnih kombinacijah. In prav vsak je s svojo dlako in vzorcem na njej poseben in edinstven. Tribarvni psi pa so tisti, ki imajo na svojem kožuščku tri različne barve. Običajno so to rjava ali rdeča, črna in bela ter modra, črna in siva.

Ali ste vedeli, da niti en pes s tribarvno dlako ni enak drugemu? Vsak ima svojo kombinacijo in vzorec barv.

Nikakor ne mešati tribarvnih psov z vzorcema brindle in merle. Psi, katerih dlaka je obarvana v brindle vzorcu, so običajno tudi tribarvni, vendar so barve med seboj mešane in se lahko razprostirajo v vzorcu črt. Merle pa je bolj marmoriran vzorec s temnimi območji barve, ki so postavljene na ozadju iste barve.

Če torej iščete psa, katerega dlaka se bo svetila v treh barvah, si oglejte nekaj najbolj priljubljenih in najbolj prikupnih tribarvnih psov.

  1. Veliki švicarski planšarski pes

To je eden od najbolj popularnih ovčarjev. Po naravi je veliki švicarski planšarski pes zelo nežen in prijazen. Zelo se naveže na svojega skrbnika in mu sledi na vsakem koraku. Je zelo dober čuvaj in obožuje igro sledenja, lovljenja in poslušnosti. Njegova dlaka je vedno črne, bele in rjave barve.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Deja Drobne

Viri:

https://www.goldenacresdogs.com

https://www.k9ofmine.com/
https://doggiedesigner.com/