Spomladansko čiščenje za pasje lastnike

829

S prvimi toplimi pomladnimi dnevi se mnogo ljudi, od tega tudi veliko pasjih lastnikov, loti urejanja doma. Spomladansko čiščenje je za lastnike psov še večji izziv, saj imajo ti na nek način več dela kot ostali. Katerih opravil pa se morate kot lastniki psov še dodatno lotiti vam podrobneje predstavljamo v spodnjem prispevku.

 

Čiščenje pasje posteljice

Pes v svoji postelji preživi vsaj polovico svojega dneva, zato je čistoča le te izredno pomembna. Posteljico v času spomladanskega čiščenja dobro očistite, operite prevleke in blazino dobro posesajte. Blazine še prezračite na svežem zraku in se s tem znebite neprijetnih vonjav.

V primeru, da opazite, da je posteljica dotrajana, je priporočljiv nakup nove. Ta naj bo primerne velikosti in oblike. Svetujemo tudi, da ima posteljica snemljivo prevleko, ki jo boste lahko tudi skozi celo leto občasno prali, če se bo umazala.

Pasje odeje

V zimskem času nizke temperature povzročijo, da psa pogosteje zebe, zato ga pogosto pokrijemo z odejo. S toplejšimi spomladanskimi temperaturami pa je tudi čas, da odeje dobro operete in jih pospravite, v kolikor jih v toplejših mesecih več ne potrebujete. Če imate odeje na pohištvu kot zaščito, jih redno menjujete in perete, da ohranjate čistočo v domu.

 

 

Čiščenje opreme in igrač

V času spomladanskega čiščenja pa je prav tako pomembno, da dobro očistite vso pasjo opremo in igrače. Igrače iz blaga lahko enostavno operete v pralnem stroju, plastične igrače in posode pa dobro umijte z blagimi čistilnimi sredstvi.

Povodec in ovratnica sta prav tako potrebna čiščenja, seveda v skladu s predpisanimi navodili, kje in kako lahko le te očistimo. Vsekakor pa je potrebno čiščenje čez celo leto, sploh, če je kuža veliko v naravi.

Preverjanje rokov hrane, priboljškov in zdravil

Seveda pa ne smemo pozabiti na spomladansko čiščenje v smislu preverjanja rokov pasje hrane, priboljškov in vseh njegovih zdravil. Pretečena živila in zdravila zavržite, ostalo hrano in priboljške pa razvrstite po roku porabe; najbolj vidna naj je hrana, ki jo je potrebno porabiti prej.

Kopanje kužka

Kopanje kosmatinca je eno izmed obveznih opravil za mnoge lastnike.. Za kopanje izberite njemu primeren pasji šampon. Po kopanju pa ne pozabite kužka tudi skrtačiti in poskrbeti za zaščito pred zunanjimi zajedavci, ki se v tem času že prebujajo.

Preverite Kužkove izdelke za nego >

 

Vesna Kropf

VIRI:
blog.myollie.com
petpros.net