Slavne pesmi, ki so jih navdihnili psi

  1. The Beatles – Martha my love

Paul McCartney je pesem »Martha my love« sprva zapisal kot klavirsko vajo, a so jo kasneje objavili na t.i. belem albumu – The White album. Pesem je navdihnila ljubezen McCartneya do svoje stare angleške ovčarke, ki jo je posvojil leta 1965. Čeprav obstajajo teorije, da je pesem navdihnila dolgoletna ljubezen do Jane Asher, je McCartney to zanikal in leta 1977  povedal, da je bila prava inspiracija zanjo ravno njegov pes Martha, s katero, je še povedal, gojita zgolj platonično ljubezen.

  1. Norah Jones – Man of the hour

Četrti studijski album Norah Jones, imenovan jesen – The Fall, je bil izdan leta 2009. Na njem je slavna pevka predstavila balado, ki jo je posvetila svojemu štirinožnemu prijatelju. Čeprav je na naslovnici albuma bernardinec, to ni pes, ki mu je pesem namenja. Pesem namreč govori o kodru – pudlju, Norahinem »man of the hour«.

  1. Elvis – Red shep

Pesem je pravzaprav napisal country pevec Red Foley leta 1933. Govori o nemškem ovčarju Hooverju, s katerim je Red preživljal otroštvo in ga je kasneje zastrupil sosed. Pesem je večkrat posnel, vzljubili pa so jo tudi drugi glasbeniki, med njimi sam kralj Rock’n’rolla, Elvis.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: