Psi in televizija

Televizija je postala del vsakdana za človeka in posledično tudi za psa. Pogosto, ko gledamo televizijo, ji pozornost  posveti  tudi naš ljubljenček. To nas navda z navdušenjem in občudovanjem, da pes dojema televizijo in vsebine na enak način kot mi. Vendar, ali je to res? Ali psi res opazujejo televizijski program zaradi užitka?

Človek gleda filme oz. oddaje, katere mu vzbudijo različna čustva, bodisi strah, srečo, radovednost,…. Gledanje televizije nas za nekaj časa odmakne iz trenutnega časa in nas odpelje v zgodbo, o kateri govori film. Psi ne dojemajo televizije na enak način kot mi. Ne dojemajo zgodb, ki jih govorijo filmi. Ponavadi njihovo pozornost pridobijo zvoki in razni glasovi na televiziji. Najbolj vpadljivi zanje so razni izraziti zvoki kot so pasji lajež, ukazi, prigovarjanje drugemu psu, oglašanje drugih živali …

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ajda Kankaraš

Viri: