Preprečite krajo vašega psa!

Lastnike kužkov pogosto skrbijo morebitne predispozicije za bolezni, kakšno hrano bo jedel, kje bo spal, kdo ga bo sprehajal, kraja ni prav pogosto na seznamu skrbi. Na žalost je to zločin, ki postaja vse bolj priljubljen. Do kraje lahko pride iz različnih razlogov. Preprečite krajo, zavarujte svojega kosmatinca.

Naj bo pes čipiran!

Čip je drobna kapsula, velika približno kot zrno riža, ki se vstavi pod kožo najpogosteje na levi strani vratu. Je enkraten poseg, saj se praviloma opravi le enkrat. Mikročipiranje mora biti opravljeno najkasneje do tretjega meseca starosti psa. Opravljajo ga tudi vsa zavetišča za živali v primeru, da sprejmejo zapuščenega psa, ki še ni bil označen s čipom. Podatki o lastniku, starosti psa in njegovih značilnosti ter posebnostih so vpisane v Centralnem registru psov – vezani pa so na identifikacijsko številko vstavljenega čipa. Podatke s čipa se odčita s posebnim čitalcem. Čipiranje je koristno in priporočljivo, saj z odčitanjem kode lahko ugotovimo izvor psa, poleg tega je zelo koristno tudi v primeru najdenega psa, saj se tako lažje ugotovi, kdo je lastnik in se tako kosmatinec hitreje vrne domov.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Kristina Kolarič

Viri:
iheartdogs.com
breedingbusiness.com