Praznični priboljški za pse

347

Priboljški, ki jih lahko naredite doma so odlično praznično darilo za vašega kosmatinca, ki je zelo finančno ugodno. Lahko pa mu jih pripravite kar tako, da se bo lahko tudi sam sladkal skupaj z vami v času praznikov. Receptov je na spletu ogromno. Za vas smo zbrali 3 recepte. Če boste sami brskali po receptih pa bodite pozorni, da priboljški ne bodo vsebovali nekaterih sestavin, ki so lahko nevarne za pse. Več o teh sestavinah pa si lahko preberete tukaj.

Piškoti iz arašidovega masla in ovsenih kosmičev

Sestavine:

– 1 lonček pšenične polnozrnate moke

– ½ lončka mandljeve moke

– ¼  lončka zmletih ovsenih kosmičev/ovsene moke

– 1 čajna žlička pecilnega praška

– ¼ lončka kokosovega olja

– ½ lončka jušne osnove

– 1 jajce

– ½ lončka arašidovega masla

– 1/3 lončka naribanega sira

Potrebujete še modelčke za piškote, peki papir, valjar in pekač.

Potek:

V večji posodi zmešamo obe moki, ovsene kosmiče in pecilni prašek. Temu dodamo kokosovo olje, jušno osnovo in jajce ter sestavine dobro premešamo. Nato dodam arašidovo maslo in sir. Če je masa presuha dodamo več jušne osnove, v primeru, da je premokra pa dodamo malo več pšenične moke.

Površino posujemo z moko in testo zvrnemo na površino. Ko ga razvaljamo iz njega vanj odtisnemo modele za piškote, ki jih preložimo na pekač obložen s peki papirjem. Piškote pečemo 10-12 minut, na 180 °C. Na sredini pečenja piškote obrnemo. Pred samim serviranjem se morajo priboljški ohladiti.

Enostavni priboljški brez peke le iz 3 sestavin

Sestavine:

– ¾ lončka kokosovega olja

– 1/3 lončka 100% bučnega pireja

– 2 jedilni žlici mletega ingverja

Potrebujemo še lonec, pekač za mufine/silikonske modele.

Potek:

V lonec damo kokosovo olje in bučin pire ter segrejemo na nizki temperaturi, da se kokosovo olje stopi. Nato sestavini dobro premešamo. Vzamemo pekač za mufine ali silikonske modele in na dno damo ščepec mletega ingverja, nato pa maso kokosovega olja in bučnega pireja prelijemo čez ingver. Modele ali pekač postavite v hladilnik vsaj za eno uro. Ko se masa strdi je pripravljena za postrežbo. Priboljške je potrebno hraniti v zaprti posodi v hladilniku.

Pasji piškoti s sirom in slanino

Sestavine:

– 1 ½ lončka ovsenih kosmičev

– ½ lončka naribanega cheddar sira

– 4 rezine slanine (kuhana in narezana na koščke)

– 2 jajci

Potrebujemo še pekač, peki papir in modelčke za piškote.

Postopek:

Segrejemo pečico na 180 C. Zmešamo ovsene kosmiče, sir in slanino. Dodamo jajci, da dobimo lepljivo zmes. Po večji površini posujemo moko in razvaljamo testo. Z modelčki oblikujemo piškote, ki jih postavimo na pekač obložen s peki papirjem. Piškote pečemo 20 min. Nato piškote ohladimo in lahko postrežemo. Ostale pa shranimo v zaprto posodo.

Eva Tomažin

Viri:

https://www.sunnydayfamily.com/2018/09/peanut-butter-oatmeal-dog-cookies.html

https://www.sunnydayfamily.com/2019/11/pumpkin-no-bake-treats-for-dogs.html

https://www.goodhousekeeping.com/life/pets/a20707734/cheddar-bacon-dog-treats-recipe/