Poletno sadje, ki je primerno tudi za psa

1619

Poletje je tu, z njim pa tudi poletne temperature. Predstavili smo vam že nekaj načinov, s katerimi lahko ohladite svojega psa, še ena odlična ideja za osvežitev pa je, da psu ponudimo sadje. Seveda pa moramo pri tem biti pozorni na to, da izberemo sadje, ki je za psa primerno. Tokrat vam predstavljamo nekaj idej!

Melona

V poletnem času je melona na voljo praktično povsod. Brez težav jo lahko privoščite tudi svojemu kosmatincu. Je odličen vir vitaminov in mineralov, zato je lahko odlična poslastica tudi za psa.

Jagodičevje

Tudi jagodičevje je primerno za psa, a v zmernih količinah; prevelika količina lahko povzroči prebavne motnje. V zmernosti pa so lahko jagode, borovnice, maline… Super slasten prigrizek, bogat z vitamini in antioksidanti.

Lubenica

Še eno sadje, primerno za psa je lubenica. Vsebuje veliko vode, zato je tudi super način, kako poskrbeti, da pes zaužije dovolj tekočine. Predno ponudite psu lubenico, se samo prepričajte, da odstranite peške.

Mango

Ta okusen eksotičen sadež je super priboljšek tudi za vašega kosmatinca. Tudi mango vsebuje veliko vitaminov, antioksidantov in vlaknin. Ima odličen vpliv na imunski sistem, nekatere študije pa namigujejo tudi na to, da lahko pomaga pri zniževanju holesterola.

Ananas

Med sadje za psa sodi še en eksotičen sadež: ananas! Bogat je z vitamini ter ima blagodejne učinke na prebavo psa. A ker vsebuje veliko sladkorja, ne smemo pretiravati s količino. Prav tako so lahko nevarni preveliki kosi ananasa, ki jih pes ne bo mogel pogoltniti.

Veliko poletnega sadja je lahko odlična poslastica za štirinožca. Paziti moramo le, da odstranimo peške in v določenih primerih tudi olupek (ananas, mango, lubenica, melona…). Z nekaj previdnosti lahko sadje vključimo v prehrano našega psa; lahko mu ponudimo sveže sadje, ali pa ga preprosto dodamo v kak priboljšek. Ena izmed odličnih poletnih idej je denimo pasji sladoled – odličen poletni priboljšek na sadni bazi!

Veronika Sivka

Viri

www.holidogtimes.com

www.blog.petcube.com