Poletno branje za pasje ljudi (knjige, ki jih morate prebrati)

664

Ste knjižnji molj in vas zanimajo psi? Za vas smo izbrali 6 knjig, ki jih morate prebrati to poletje.

Čeprav danes najdemo ogromno stvari na spletu, so kvalitetne knjige lahko še vedno izjemno priročne. Predvsem lahko v knjigah na enem mestu dobite vso potrebno strokovno znanje, ki ga o neki temi potrebujete. Predstavljamo vam knjige o psih, ki jih morate imeti za srečno in mirno življenje s svojim kosmatincem!

V čem je trik?

Prvi slovenski priročnik za enostavno učenje pasjih trikov!

Priročnik V čem je trik? je namenjen vsem ljubiteljem psov, ki jih zanima učenje trikov, vendar niso prepričani, kako bi se tega lotili. Predznanje ni pogoj, saj je v knjigi dovolj informacij tudi za popolne začetnike, kljub temu pa je izbira trikov in področij učenja dovolj bogata, da bo pritegnila tudi bolj izkušene bralce. Izbrani triki so primerni za pse vseh starosti, velikosti in pasem – edino, kar potrebujete, je volja do učenja in slastni priboljški. Trikci so tudi odlična miselna zaposlitev psa ob slabem vremenu.

Za nakup kliknite tukaj.

101 način za več aktivnosti z vašim psom (Kyra Sundance)

Vam primanjkuje idej za aktivnosti s svojim kosmatincem? Za vas imamo knjigo, ki vas bo rešila iz zagate! V knjigi so opisane ideje za športne igre, triki, mentalni izzivi, spretnosti in povezovalne vaje, s pomočjo katerih bo vaš pes postal pravi superpes!

Za nakup kliknite tukaj.

Kako razmišljajo psi? (Stanley Coren)

Med obvezne knjige o psih, ki jih morate imeti, nedvomno sodi knjiga “Kako razmišljajo psi?”. Gre za prvo knjigo v slovenskem jeziku, ki celovito obravnava mišljenje in razum psov. Nudi tudi veliko napotkov za to, kako lahko razvijamo intelektualne sposobnosti psa in ga naučimo novih dejanj. V knjigi so poleg zanimivih podatkov in pripovedi o tem, kako psi razmišljajo in se obnašajo, opisane tudi številne pasje sposobnosti in značilnosti, ki jih do sedaj še nismo poznali ali pa zanje nismo niti slišali.

Za nakup kliknite tukaj.

Govorite po pasje? (Stanley Coren)

Na vaših policah ne sme manjkati knjiga o sporazumevanju med človekom in psom. Knjiga uči lastnike psov sporazumevanja s svojimi ljubljenci. Prav tako pa bodo tisti, ki psov ne marajo, s pomočjo knjige pse lažje razumeli, pomirila pa bo tudi tiste, ki se psov bojijo. Knjiga govori o tem, kako psi “govorijo” drug z drugim, kako razumejo sporočila, ki jim jih pošiljamo ljudje, in kako si lahko ljudje prevajamo tisto, kar nam skušajo sporočiti psi.

Za nakup kliknite tukaj.

 

Pasja inteligenca (Stanley Coren)

Knjiga Pasja inteligenca je vodnik skozi misli, čustva in notranje doživljanje pasjih družabnikov.

Ali psi res razmišljajo? Ali se zavedajo tako kot ljudje? Ali lahko trdimo, da imajo psi inteligenco? Kakšna je narava pasjega spomina? Ali se psi lahko sporazumevajo z nami – in če se, kako jih lahko razumemo? Ali poznajo občutek krivde, zvestobo in ljubosumje? Ali občutijo žalost in srečo? To je druga, prenovljena izdaja knjige svetovnoznanega avtorja, živalskega psihologa in pasjega vaditelja. V njej je skoraj vse, kar bi želeli vedeti o inteligenci psov.

Za nakup kliknite tukaj.

 

Kaj vejo psi? (Stanley Coren)

Knjiga “Kaj vejo psi?” odgovarja na vprašanja o pasjem razmišljanju in doživljanju sveta.

Avtor se je v tej knjigi posvetil preučevanju vprašanja: “Pa kaj sploh vejo psi?” Poskušal je najti tudi odgovore še na druga pomembna vprašanja, npr.: “Kaj si psi mislijo sami o sebi? Kaj si mislijo o velikih dvonožcih, s katerimi si delijo življenje? Ali psi imajo življenjski nazor?”

Za nakup kliknite tukaj.

 

Veselo branje vam želimo!