Pasje navade, ki jih ljudje ne razumemo

Naši kužki so vdane in inteligentne živali in četudi včasih počnejo stvari, ki jih ne razumemo, jih imamo neizmerno radi. A tudi njihova najbolj čudna in zabavna početja imajo razumljivo razlago. Pa si poglejmo nekaj od pasjih navad, ki jih ljudje običajno ne razumemo.

  1. Zakaj pasje tace trzajo, ko jih čohljamo po trebuhu?

Verjetno ste že opazili, da ko psa čohljamo, predvsem po trebuhu, njegove tace nekontrolirano trzajo. To se dogaja zato, ker imajo psi t.i. praskalni refleks. Ta refleks se aktivira, ko žival zazna draženje kože ali ko jo kaj žgečka. Ko se to zgodi, pošljejo njegovi živci zadnjim nogam signal, naj se znebijo določenega tresljaja, zato spontano in neprostovoljno premikajo noge, kot da brcajo po zraku.

  1. Zakaj psi grizejo lasten rep?

Čeprav se mnogim to početje zdi smešno, psu srbeč in skeleč rep ne predstavlja zabave. Možno je, da so ga napadli paraziti. Če pes to počne pretirano, se lahko poškoduje, zato ob tem početju svetujemo obisk veterinarja.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: