NOVO: Knjiga, ki bo rešila vse vaše težave s psom!

takoj-pusti-cevelj-3d-naslovnicaV tem tednu bo na vseh prodajnih mestih že mogoče kupiti najbolj težko pričakovano kinološko knjigo te jeseni: Takoj pusti čevelj! 18 najpogostejših vedenjskih težav, njihovo preprečevanje in odpravljanje. Knjiga je nepogrešljiv priročnik za vsakega skrbnika psa, ne glede na njegove izkušnje s šolanjem in vzgojo psa. V njem je predstavljenih 18 najpogostejših vedenjskih težav, ki se pojavljajo pri psih, ter enostavni in razumljivi napotki za njihovo odpravljanje. Ker pa so pri vsaki od vedenjskih težav predstavljeni tudi njeni običajni vzroki in ukrepi za preprečevanje, lahko ta praktični priročnik najde mesto na knjižni polici prav vsakega skrbnika psa. Če se skrbniki naučimo prepoznavati vedenjske vzorce, ki lahko vodijo v neželena vedenja ter prepoznamo lastne napake, lahko uspešno preprečimo, da bi pes sploh razvil vedenjske težave.

Knjiga Takoj pusti čevelj avtorice Maje Kalaš je edinstven tovrstni produkt na slovenskem trgu, ki je nastal kot odgovor na vse pogostejšo pojavnost neželenih oblik vedenja pri psih. V svojem življenju se namreč vsak skrbnik psa prej ali slej sreča z vedenji, ki bi lahko ob nepravilnih reakcijah in neukrepanju prerasla v resnejše vedenjske težave. Skrbniki se moramo torej naučiti prepoznavati katera so tista potencialno nevarna vedenja in kako jih preprečevati. Ko pa se neko neželeno vedenje stopnjuje tako daleč, da postane moteče za vsakdanje sobivanje s psom, govorimo o vedenjskih težavah. Da bi jih odpravili, se moramo zopet poučiti o njihovih vzrokih in tehnikah, s katerimi jih je mogoče preoblikovati v želena vedenja.

S pomočjo knjige takoj pusti čevelj se boste naučili:

1. prepoznavanja vzrokov in svarilnih znakov
2. pravočasnega preprečevanja
3. in odpravljanja osemnajstih najpogostejših vedenjskih težav pri nas, kot so: vlečenje na povodcu, skakanje na ljudi, prosjačenje za hrano in pozornost, strah in agresija do drugih psov, ter še mnoge druge.

Knjigo priporočajo tudi številni priznani slovenski kinološki strokovnjaki:

Knjiga Takoj pusti čevelj odgovarja na 18 najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo lastniki psov. Vlečenje na povodcu, prekomerno lajanje, skakanje, ignoriranje odpoklica, prosjačenje za pozornost ali hrano, agresija ter uničevalno vedenje so le nekateri izmed njih. Kako blagodejno je vedeti, da nismo edini, ki se soočamo s tovrstnimi izzivi! A čeprav je neko vedenje morda naravno, pogosto ali celo tipično  za pasmo, se z njim ni potrebno preprosto sprijazniti. Z učinkovitimi tehnikami, s ščepcem truda, vztrajnosti in doslednosti nam lahko uspe prevzgojiti nagajivega štirinožca v vzornega družinskega člana. Lahkotno branje, ki ponuja preprosta orodja, je zagotovo priročnik, ki sodi na polico vseh nadobudnih kinologov.

Jana Puhar, urednica revije Kužek

Knjiga je nepogrešljiv priročnik za vsakega skrbnika psa, saj se loteva najpogostejših vedenjskih težav ter usmerja skrbnika kako jih preprečiti oz. kako jih odpraviti. Kot obvezno branje bi jo priporočil vsakemu novopečenemu skrbniku, saj z razlago vzrokov omogoči vpogled v pasje razmišljanje ter predlaga pravilne reakcije, da do neželenih vedenj ne bi prišlo.

Marko Stojanović, Društvo PoPasje

Jasno napisana in lahko berljiva knjiga, ki bo v pomoč tako lastnikom psov kakor tudi inštruktorjem. S preprostimi nasveti predstavlja dragocen vir informacij o vzgoji in socializaciji mladičkov ter hkrati ponuja veliko uporabnih informacij lastnikom odraslih psov, ki se soočajo s težavnim vedenjem svojega psa.

Anita Gosnik, univ. dipl. psih., Psi svet

Gre za knjigo, ki omogoča bralcu lahkotno branje o najpogostejših vedenjskih težavah, ki se pojavljajo pri psih. Avtorica sistematično opredeljuje posamezno vedenjsko težavo, od tega za kaj gre do tega kaj nam je storiti za odpravo vedenja.

Matjaž Zanut, Šola psa

 

Naročite svoj izvod nepogrešljivega orodja za vzgojo psa TUKAJ!

ali na telefonski številki 031 656 015 oziroma preko e-pošte na urednistvo@kuzek.si

 

Priročnik, ki v osemnajstih poglavjih obravnava najbolj razširjene vedenjske motnje, ki se pojavljajo pri nas, je že mogoče naročiti preko spleta, naročiti po telefonu ali e-pošti oziroma kupiti na številnih prodajnih mestih po Sloveniji. Obseg knjige znaša 138 strani, ki so lično oblikovane in opremljene s fotografijami. Priročnik je razdeljen na poglavja, le-ta pa na podpoglavja, kar omogoča izredno preglednost in praktičnost. Cena knjige je 21,90 €, z vključenim DDV.