Nega pasjih tačk pozimi

684

Zima je za veliko psov pravo veselje, saj obožujejo sneg in norčije, povezane z njim. A kljub vsemu ne smemo podcenjevati zimskega časa, ko se lahko psi prehladijo, dobijo ozebline, zaradi soli se jim vnamejo blazinice, dolgotrajen stik s soljo, ki je namenjena razsoljevanju cest in pločnikov, pa lahko pri psu povzroča kemične opekline. In če na koncu sprehoda vaš pes šepa, je to morda ravno zaradi soli, s katero se srečujemo pozimi na pločnikih. Eden od učinkovitejših načinov, da se temu izognete je, da psa sprehajate po zasneženih predelih ali stranskih poteh, ki niso razsoljene. Še ena grožnja povezana s soljo je ta, da pes sol, ki se je nabrala na tačkah, poliže. Da bi se na enostaven način izognili nepotrebnim zapletom, je najbolje, da ob vhodu v stanovanje, hranite skledo s toplo vodo in brisačo, s katero po vsakem sprehodu kužku obrišete neželeno sol s tačk. Če ste opazili, da se je koža ob blazinicah že vnela in da so blazinice razpokale, kar povzroča vašemu psu bolečine pri hoji, je tukaj še nekaj uporabnih nasvetov, kako ukrepati, da se stanje čim prej izboljša.

  • Če ima vaš pes daljšo dlako, jim le-to ob blazinicah postrizite, kar bo zmanjšalo možnost oprijemanja snega, ledenih kroglic, kristalov soli in kemikalij, ki jih sol, namenjena odmrzovanju, vsebuje.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Deja Drobne

Viri:
pets.webmd.com
www.petfinder.com
www.cesarsway.com