Nega pasje dlake

Vsi si želimo, da bi imel naš ljubljenček mehko, svilnato in sijočo dlako. Nekateri psi so k temu bolj nagnjeni kot drugi. Da pa bi sami zagotovili čim bolj negovano in zdravo dlako, moramo psu nameniti kar nekaj nege.

Krtačenje psa

Pse krtačimo različno, odvisno od tipa dlake. Dolgodlake pse je potrebno krtačiti pogosteje, priporočljivo je vsak dan.  Pse s kratko dlako pa lahko krtačimo le enkrat na teden.

Krtačenje psa mora biti pri menjavanju dlake pogosteje. Menjavajo jo enkrat, mladiči vsaj dvakrat na leto. S krtačenjem odmotamo  vozle ter  raznesemo olja, ki jih izloča koža po telesu. Ta ščitijo proti pikom žuželk in vozlanju dlake. Krtačenje poteka od glave navzdol. Potrebno je, da je nežno, saj tako psu krtačenje predstavlja prijetno izkušnjo. Po končanem krtačenju ga zato lahko nagradimo tudi s priboljškom.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ajda Kankaraš

Viri: