Nasveti za kampiranje s psom

685

Kampiranje je lahko odličen način, da pobegnete stran od vsega in se povežete z naravnim svetom okoli vas, za mnoge ljudi pa je to še bolje, če imajo ob strani pasji spremljevalec. Kampiranje v vsaki situaciji zahteva nekaj načrtovanja, kar še toliko bolj velja, če imate s seboj psa. Iskanje prave opreme za vaše kampiranje bo odvisno od vašega psa, njegovih sposobnosti, dolžine vašega bivanja in podnebja med vašim odhodom. Pripravili smo seznam predmetov in stvari na katere morate biti pozorni pri kampirnju s psom. Osnove kampiranja na splošno vključujejo prostor za počitek vašega psa, sklede za hrano in vodo, vzdržljiv povodec ali privez ter brisačo ali nepremočljivo odejo.

Na kaj moramo biti pozorni pred kampiranjem?

Pot do tja: Kampiranje je na voljo v številnih oblikah, vključno s kampiranjem v avtu, kjer se lahko pripeljete na mesto in postavite šotor tik pred vozilom, in primitivnim kampiranjem, do katerega bo morda potrebno nekaj časa peš. Če se odločite za slednje boste morda potrebovali nekaj dodatnih predmetov za vašega kužka. Kot so zamenljive steklenice za vodo, vzdržljiv pasji povodec, vrečke za iztrebke in celo čeveljčki za zaščito občutljivih blazinic tačk. Pri nakupovanju vedno upoštevajte sposobnosti svojega psa in vedno imejte dovolj vode, če ste na pohodu.

Vreme:‌ Podnebje, v katerem kampirate, bo absolutno določilo, katere stvari boste potrebovali, da bo bivanje vseh udobno. Oprema za kampiranje za pse v vročem vremenu lahko vključuje hladilne blazine, dodatno vodo in prevleko za senco, medtem ko hladnejše podnebje morda zahteva dodatne odeje, dodatno hrano in vodooporne in vodotesne pripomočke. Če niste prepričani o vremenu za svoje potovanje, je najpomembnejša vodooporna streha nad glavo. Tako boste pred dežjem varni v vsakem primeru.

‌Varnost:‌ Če živimo v mestu ali predmestju, skrb za varnost naših psov verjetno vključuje nadzor na povodcu, nameščeno ovratnico in previdnost pri približevanju različnih predmetov. Kampiranje zahteva nekaj dodatnih varnostnih ukrepov, na primer zagotovitev, vidnosti psa, ko se zmrači, ter zagotovitev posode z vodo in kompleta prve pomoči v primeru ugriza, pika ali odrgnin. Vedno spakirajte z mislijo na najslabši možni scenarij, še posebej, če ste na kampiranju, ki traja več dni, in razmislite o opremi svojega psa z repelentom proti bolham in klopom, če se odpravljate globoko v gozd.

Katere pripomočke moramo imeti s seboj?

Podatki o psu

Engraved ID Tags for Dogs – Sam and DotKo potujete s svojim psom imejte vedno s sabo potni list psa, v katerem so zabeleženi podatki o psu in cepljenja. Nekateri kampi zahtevajo veterinarsko potrdilo, da je pes zdrav. Pes naj ima tudi značko z vašo telefonsko številko. Če greste v tujino ne dobro da se telefonska številka na znački začne z mednarodno klicno številko +386.

Vzdržjiva vrv za privez

Making a DIY Zip Line for your Dog | GoPetFriendlyPoskrbeti, da je vaš pes varno zavarovan v vašem kampu, medtem ko še vedno lahko uživa na prostem, je bistvenega pomena pri kampiranju. Še posebej, če vaš pes nima dobrega odpoklica ali ima močan nagon za lovljenjem, ne glede na to, kako široko odprt in na videz prazen je prostor .

HranaBeef Stew, Camp Meals Vs. Dog Food: Surprising Results | GearJunkie

Na dopust vzamemo hrano, ki jo je pes navajen. Najbolje je izbrati hrano, ki se ne pokvari hitro in ni občutljiva na visoke temperature. Tudi če navadno hranimo psa s svežo, doma pripravljeno ali surovo hrano, je lažje, če je pes navajen tudi na briketirano, dehidrirano ali hladno stiskano hrano v obliki briketov in peletov. Kvalitetno briketirano hrano najdete tukaj.

Pogrnite šotor z brisačami ali odejami

Insider Tips for Successfully Camping with Dogs - Getaway CoupleOdvisno od vzdržljivosti vašega šotora lahko ostri kremplji kužka naredijo luknje v tleh. Če razprostrete nekaj dodatnih odej ali brisač, lahko to preprečite, hkrati pa olajšate čiščenje psa po taborjenju.

Pralna plenična podloga

Odlična izbira v deževnih dneh. Lahko jo uporabite kot podlogo na vlažnih tleh, da bo vaš kuža ostal suh in čist. Ali pa z njo zaščitite pasje ležišče, transporter ali sedeže v avtomobilu pred vlago in umazanijo.Ena sama pralna podloga nadomesti na desetine podlog za enkratno uporabo. Je okolju in psu prijazna. Njena površina je mehka in prijetna na otip, hkrati pa mnogo bolj trpežna od klasičnih pleničnih podlog. Kupite jo lahko tukaj.

Zložljiva silikonska posodica

Ohranjanje hidriracije kužka je nujno, tako v toplem kot hladnem vremenu. Potovalna posoda iz trpežnega silikona s čvrstim plastičnim robom za hišne ljubljenčke je zložljiva za enostavno shranjevanje ali prevoz. Prenosne posode so neverjetno priročne in jih lahko uporabljate za postrežbo vode ali hrane, ko ste na poti. Kupite jo lahko tukaj.

 

Posnemite novo fotografijo

10 tips for taking the perfect photo of your dog | zooplus MagazineČe imate pri roki nedavne fotografije svojega psa, vam lahko pride prav v primeru malo verjetne možnosti, da bi vaš pes pobegnil s poti in bi morali najeti druge, da vam ga pomagajo iskati.

Paket in knjiga prve pomoči 

Ali ste vedeli, da skoraj 90% skrbnikov svojemu ljubljenčku ne bi znalo pomagati v primeru nesreče? Poznavanje prve pomoči je ključnega pomena za pravilno in hitro ukrepanje ter lahko vpliva na to, da žival sploh preživi do prihoda k veterinarju, oziroma omili posledice nezgod in poškodb.

Knjiga prve pomoči ponuja številne napotke za oskrbo poškodovanega oz. bolnega psa, kakor tudi preventivne ukrepe, da bi do nesreče oz. bolezni čim manjkrat prišlo. V knjigi so poleg napotkov za oskrbo psov pri prvi pomoči tudi številne barvne ilustracije, ki nazorno dopolnjujejo vsebino. Kupite jo lahko tukaj.

Kaj sploh početi s psom na kampiranju?

Ne pozabimo na rek »Utrujen pes je zadovoljen pes«. Če bomo poskrbeli za primerno psihofizično zaposlitev, se bo pes lažje umiril in legel k počitku. Če ima pes rad vodo, je plavanje v poletnem času najprimernejša aktivnost, saj psa utrudi, pregreti pa se v hladni vodi ne more. Na plaži moramo poskrbeti, da ima pes dovolj pitne vode in senco, v katero se lahko umakne. Če se s psom odpravimo na sprehod, to lahko storimo zelo zgodaj zjutraj ali pa pozno zvečer, ko ozračje ni tako segreto. Izogibamo se hoje po vročem asfaltu ali skalah, saj se s tem lahko pasje blazinice hitro poškodujejo. Ideje za različne aktivnosti s psom pa lahko najdete tudi v knjigi 101 način za več aktivnosti z vašim psom.