Krpljanje v pasji družbi

Foto: Tea Vardjan Rožič

Zima nam ponuja enkratne priložnosti, da poizkusimo nekaj novega. Sankanje, smučanje in tek na smučeh vsi dobro poznamo. Gre za priljubljene zimske aktivnosti, katere se, mimogrede, vedno lahko udeležimo tudi s svojim psom. Kako pa je s krpljanjem?

Verjetno smo se vsi kdaj sprehodili po mehki snežni odeji. Ni ga boljšega, kot škripanje novozapadlega snega pod našimi čevlji in raziskovanje narave v pasji družbi. Pa vendar je hoja po globokem snegu izredno naporna, zato verjetno ne bi prišli prav daleč. Vsekakor pa bi se utrudili veliko prej, kot naši kosmatinci.

Povsem drugače pa je, če si na čevlje pritrdimo krplje. Krplji zaradi svoje oblike in večje površine preprečujejo ugrezanje snega, zato si lahko tudi v zimskem času privoščimo daljše pohode po poteh in brezpotjih. Na takšen način bomo mi uživali v lahkotnejši hoji, naši psi pa v daljših sprehodih sredi neokrnjene narave. Krpljanje ni torej nič drugega, kot hoja po naravi, le da to počnemo po zasneženi pokrajini. Vse kar potrebujemo so topla oblačila, pohodni čevlji in par krpelj. Ter seveda kužka, ki uživa v snegu, saj si vendar želimo, da je to naša skupna aktivnost. Ne pozabimo tudi na osnovno opremo za psa – ovratnico in povodec, vrečke za pobiranje pasjih iztrebkov, posodo za vodo in priboljške ali pasjo igračo.

Moja izkušnja

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Tea Vardjan Rožič