Koga imajo psi raje: moške ali ženske?

Pogosto slišim, da pes nemara moških. Takrat se mi porodi vprašanje ali je res kriv spol ali je v ozadju kaj drugega? Mnogo ljudi je prepričanih, da psom bolj odgovarja družba nežnejšega spola, medtem ko psičkam družba moških.

Novejše raziskave so pokazale, da naj bi psi bolj ubogali ženske. Razlog za to naj bi bil to, da ženske bolj razumemo pasjo govorico.  V raziskavo je bilo vključenih osemnajst različnih odzivov psov na razne dogodke. Sodelujoči so imeli nalogo oceniti kaj pes čuti. Bodisi strah, jezo, igrivost, agresivnost, obup ali srečo. Izkazalo je, da je bistveno več žensk uganilo pravo počutje. Razlog za to bi bil lahko ta, da smo ženske bolj sočutje in so nam čustva dosti bližje ter smo na njih bolj občutljive.

Eden izmed razlogov zakaj psi bolj ubogajo ženske in jih imajo raje, bi bil lahko tudi ta, da večino psov skozi življenje spremljajo največkrat ženske. V raznih ustanovah, veterinarskih ambulantah, zavetiščih je največ zaposlenih žensk. Prav tako ima lahko vpliv tudi podoba osebe. Ženske smo bistveno manjše postave, bolj mirne in imamo nežnejši glas, medtem ko so moški visoki in imajo golobji glas.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ajda Kankaraš

Viri: