Katere pasme so zahtevnejše za učenje?

Katere pasme so zahtevnejše za učenje? Afganistanski hrtVsak pes se lahko nauči marsikatere stvari, če k učenju ustrezno pristopimo. A je nekatere pse nekoliko težje učiti, kakor druge. Najbolj zahtevno je učenje psov, ki so svojeglavi in trmasti. Seveda pa ni nemogoče in tudi ti psi so lahko uspešni v različnih športih in poklicih.

Kateri so torej psi, s katerimi je delo nekoliko večji izziv?

Afganistanski hrt

Ti psi so izjemno ponosni in svojeglavi. Zaradi močnega plenilskega nagona ni nič nenavadnega, če preganjajo mačke, zajce, ptiče in ostale manjše živali. So zelo inteligentni, zato ne potrebujejo veliko časa, da stvari dojamejo. A so neodvisni in velikokrat ne želijo sodelovati – kljub temu, da so sicer zelo ljubeči psi. Če želite doseči, da bo afganistanski hrt počel tisto, kar želite vi, boste potrebovali ogromno vztrajnosti. Ker so hkrati precej občutljivi, je obvezna pozitivna motivacija in nikakor ne učenje na silo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:
https://www.rd.com
https://www.embracepetinsurance.com
https://canna-pet.com
https://www.cheatsheet.com