Kako psu olajšati obisk veterinarja?

389

Nič čudnega ni, da se mnogi psi obiska pri veterinarju ne veseli najbolj. Le kdo uživa v zbadanju in drezanju? Tu je nekaj idej, kako psu to izkušnjo narediti manj stresno.

Vzpostavite pozitivne asociacije

Če živite blizu veterinarske ambulante, lahko svojega veterinarja povprašate za dovoljenje in svojega psa večkrat pripeljete samo na obisk, tam pa naj dobi okusne priboljške. Večina receptorjev prav tako z veseljem da psom kak priboljšek, da pomiri tiste bolj prestrašene. Tako bo pes sčasoma povezal  čakalnico in ambulanto tudi s prijetnimi izkušnjami.

Gibanje

Če gre le za bolj rutinski pregled in pes ni resno bolan ali poškodovan, ga pred obiskom ambulante utrudite. To mu bo pomagalo zmanjšati tesnobnost ob samem obisku.

Obveza »Thunder Shirt«

Gre za povezovanje psa na način, da ga trakovi iz blaga stisnejo na določenih mestih, kar na številne pse deluje zelo pomirjujoče. Uporablja se tudi pri psih ki se bojijo grmenja in pokanja. Nataknite mu jo, preden greste v avto in jo pustite na njem, dokler vas veterinar ne prosi, da jo odstranite, kar morda niti ne bo potrebno, odvisno pač od narave preiskav in postopkov. Lahko jo kupite ali naredite sami.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katja Pavlič

Vir:
www.actijoy.com