Kako psa pripraviti na obiske v vašem domu

Psi se lahko na obiske odzovejo na različne načine. Nekateri od veselja skačejo po obiskovalcih, drugi pa svojo tesnobo pokažejo z renčanjem in agresijo. Vsak lastnik kužka si mora vzeti čas za socializacijo svojega ljubljenčka, saj se lahko s tem izognemo neprijetnim situacijam.

Mnogi psi se na obiske odzovejo negativno, ker niso vajeni družbe neznancev. Zato je izjemnega pomena, da s socializacijo pričnete čim prej. Obiščite skupinske treninge, s psom pojdite na sprehod skozi območja kjer je veliko ljudi, obiskujte pasje parke in načrtujte druženje z drugimi psi. Bolj kot je pes navajen na srečanja z neznanci, bolje se bo počutil, ko vas bodo neznanci obiskali doma.

Pri navajanju psa na obiske lahko uporabite različne taktike, sami pa se odločite katera je za vašega ljubljenčka najbolj primerna.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri: