Kako pomiriti psa, ki se boji ognjemeta?

0
16

Praznični čas je pred vrati in s tem tudi začetek ognjemetov, kar je lahko za mnoge kužke izredno stresno. Kako mu ta čas najbolj olajšati in kako ga pomiriti v času ognjemeta, pa vam predstavljamo v spodnjem prispevku.

Praznični čas je pred vrati in s tem tudi začetek ognjemetov, kar je lahko za mnoge kužke izredno stresno.

Zakaj se psi bojijo ognjemeta?

Novo leto je za nekatere lastnike psov pravi izziv, saj se srečujejo s svojimi pasjimi kosmatinci na popolnoma drugačen način. Glasni poki in svetli bliski za nas predstavljajo zabavo in lepe poglede v osvetljeno nebo. Našim kosmatincem pa glasni in bliskoviti poki zbujajo strah in paniko. Pogosto poiščejo zavetje pri lastniku, nekateri pa panično tečejo sem in tja po hiši. Paniko lahko spremlja tresavica in neodzivnost na naše klice. Seveda se večino kužkov že v začetku boji glasnih pokov in bliskov, vendar je intenziteta strahu odvisna od reakcij lastnika na njegov strah in količine slabih izkušenj.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf

VIRI:
https://www.battersea.org.uk/
https://www.purina.com/
https://www.dogstrust.org.uk