Devet načinov, kako svojemu kužku pokazati svojo ljubezen do njega

0
35

Svoje pasje kosmatince imamo kot lastniki izredno radi in si želimo, da se bodo ti vedno počutili ljubljene z naše strani. V ta namen vam predstavljamo devet načinov, kako svojemu kužku pokazati svojo ljubezen, tako da bodo dobro razumeli, kako zelo jih imamo radi.

Pospravite telefon

Ko pridete domov, pospravite telefon v žep ali v torbico in se popolnoma posvetite vsaj nekaj minut svojemu kosmatincu. Zavedati se moramo, da naš kuža potrebuje neposredno interakcijo z nami, sploh ko po dolgem času pridemo nazaj domov. Prav tako je priporočljivo, da v času sprehoda in igre, dajemo svojemu kosmatincu 100 % naše pozornosti, saj mu s tem jasno povemo, da ga imamo radi.

Spoštujmo njihovo pasjo naravo

Pomembno je, da se kot lastniki zavedamo, da je kuža vendar le kuža in je njegovo pasjo naravo treba spoštovati. Velikokrat kot lastniki preprečujemo kužku, da vohajo po tleh, vohajo druge kužke od zadaj in podobne njihove nam sicer nenavadne navade. Zavedati se moramo, da so te navade v njihovi naravi, in je to treba spoštovati. S tem ko kužku dovolite vse te navade, poskrbite, da so lahko ob vas točno to, kar so in so ljubljeni točno takšni, kot so. To pa tudi pomeni, da skrbite za njihovo srečo in radost v njihovem pasjem življenju.

Masaža uhljev

Masaža uhljev aktivira poseben živec za sproščanje, ki se nahaja za uhlji. Z masažo uhljev poskrbimo za sprostitev svojega pasjega kosmatinca. Podoben učinek dosežemo tudi z masažo njihovega trebuščka. Na teh predelih imajo najbolj občutljive živčne končiče, ki posledično najhitreje sprožajo sproščanj etelesa.

Nagniti se h kužku

Najlažji način za izkazovanje svoje ljubezni do svojega kosmatinca je, da se ob govorjenju z njim malo nagibamo proti njemu. Vendar je tukaj spet ključno, da se le nagibamo h kužku in da ga ne objemamo ali stiskamo k sebi. Če ga stiskamo ali objemamo, se bo kuža počutil ujeto in prestrašeno, kar seveda ustvari nasprotni učinek. S tem, ko se bomo le nagibali proti kužku, pa bomo poskrbeli za varen prostor in sčasoma se bo tudi kuža toliko sprostil, da se bo nagibal k nam ali se celo na nas naslonil.

Očesni stik

Glede na znanstvene raziskave naj bi bil očesni stik ob crkljanju ključnega pomena. Z očesnim stikom naj bi sprožili v telesu kužka proizvodnjo hormona oksitocina, hormona ljubezni in sreče. S tem se bo kuža z vami še bolj povezal in začutil ljubezen, ki jo čutimo do njega.

Priprava najljubše hrane

Eden izmed lažjih načinov, kako pokazati svojemu kosmatincu, da ga imate radi, je, da mu pripravite njemu najljubšo hrano. To ne pomeni, da ga hranite s hrano z naše mize ali s preveč priboljški. Raje poskrbite za uravnotežen obrok, ki bo zdravstveno koristil kužkuin bo kuža v njem hkrati tudi izredno užival.

Dvig obrvi

Japonski znanstveniki za obnašanje so ugotovili, da srečni in sproščeni psi imajo pogosto dvignjene obrvi in iz ust jim moli jezik. Verjeli ali ne, vaš kuža pričakuje podobno obnašanje tudi od vas. Zato ni nič nenavadnega, da, ko pridemo domov in imamo dvignjene obrvi ter sproščen nasmeh na obrazu ob pozdravu svojega kužka, le-ta postane še bolj vesel.S pomočjo vaše obrazne mimike lahko prebere vaše razpoloženje in čustva, zato tudi nima smisla to skrivati pred svojim kosmatincem.

Govorjenje psu

Psi so izredno inteligentna bitja, ki dobro poslušajo vaše izrečene besede in hkrati ob tem tudi ton vašega glasu. S tem znajo dobro prepoznati, v kakšnem razpoloženju ste, kaj želite od njih v določenem trenutku in tudi kako zelo jih imate radi. Posledično ni nič nenavadnega, da je govorjenje psu in ton vašega glasu ob tem, eden izmed načinov za izražanje ljubezni do njih.

Crkljanje s psom

Zadnji način izražanja ljubezni je, da dovolite svojemu kosmatincu, da se stiska oziroma crklja z vami, ko ima priložnost. Seveda ni nujno, da to pomeni, da ga morate spustiti k sebi v posteljo ali na kavč, lahko tudi samo sedite in se bo vaš pasji nadobudnež stisnil ob vaše noge. V kolikor pa mu pustite stiskanje na kavču ali na postelji, ga ne stiskajte k sebi preveč, saj se bo v nasprotnem primeru le ta čutil ogroženega. Pomembno je, da pustite, da se kuža sam stisne k vam,v kolikor mu to ustreza.

Če si želite podrobnejši vpogled v predstavljene načine, kako pokazati svojemu kužku svojo ljubezen, pa si oglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf