Kako najlažje očistiti pasje tačke po sprehodu?

1250

V slabšem vremenu postanejo tla vlažna in razmočena zaradi dežja, snega ali celo meglenega jutra. V vsakem primeru sprehod s kužkom v naravi v tem primeru prinese nazaj umazane tačke, ki jih je treba dobro očistiti, preden le ta vstopi v čisto sobo. V ta namen vam predstavljamo, kako najlažje očistiti pasje tačke po sprehodu.

Kopalna preproga

Eden izmed pogostih načinov je uporaba kopalne preproge pred vhodnimi vrati. Kopalna preproga je zato odlična, saj zelo dobro vpija vodo in ima spodaj površino, ki onemogoča drsenje. Na tem mestu, kjer stoji preproga, svojega kužka ob prihodu s sprehoda naučimo, da nekajkrat s tačkami podrgne ob kopalno preprogo in s tem v večini odstrani nečistoče iz tačk. Za popolno čistočo lahko tačke še dodano pobrišemo z vlažno krpo, če nam uspe v to prepričati svojega pasjega nadobudneža.

Pasji čistilec tačk

Drugi način pa je pasji čistilec tačk v obliki skodelice. Le ta ima v notranjosti ščetine, ki pomagajo pri odstranitvi vseh nečistoč s tačk s pomočjo drgnjenja gor in dol ob njih. V primerjavi z zgornjo metodo tukaj ni potrebno nobenega učenja kot zgolj samo to, da kužka naučimo, da pusti v roke vzeti tačko, da jo lahko očistimo.

Čistilna rokavica s ščetinami

Čistilna rokavica s ščetinami je še en izmed lažjih načinov za čiščenje tačk, ki zopet ne zahteva dodatnega učenja ali treninga kužka. Rokavico po sprehodu samo malo navlažite in očistite pasje tačke. Ščetine na rokavici omogočajo temeljito čiščenje celotne tačke tudi v vmesnih delih tačke med samimi blazinicami. Umazano rokavico samo operite in ponovno uporabite.

V primeru, da vas ni doma, in na kužka pazi kdo drug, pa mu pred vhodnimi vrati pripravite čistilno postajo. Pred odhodom pa seveda ne pozabite razložiti tistemu, ki kužka pazi, kako in s čim naj čisti pasje tačke po sprehodu.

Upam, da vam bodo ti načini čiščenja pasjih tačk v pomoč, da najdete način, kako najlažje očistiti njegove umazane tačke po sprehodu. Za podrobnejši vpogled v načine čiščenja tačk pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf