Kako izbrati najboljšo opremo za vašega ljubljenčka?

2799

oprema-za-psePolice trgovin za male živali se šibijo pod raznovrstno ponudbo različnih izdelkov za naše ljubljenčke, še bolj polne pa so virtualne police spletnih trgovin. Kako v vsem tem kaosu pestre ponudbe izbrati pravo opremo?

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu opreme za pse

Ko kupujete pasjo opremo, pa naj gre za pasja oblačila, posteljice, igrače ali kaj drugega, morate biti v prvi vrsti pozorni na kakovost izdelave in vzdržljivost. Ta mora biti pri nakupu opreme za psa na prvem mestu, da svojemu ljubljenčku zagotovite vso potrebno varnost in hkrati poskrbite, da bo oprema zdržala nekaj let. Z nakupom cenejše opreme ne tvegate le morebitnih poškodb psa (na primer pri poceni igračah, zaradi zaužitja majhnih delcev in polnil), temveč delate medvedjo uslugo tudi svoji denarnici – če morate pasjo opremo menjati vsakih nekaj mesecev, zelo hitro zapravite več, kot bi zapravili za kakovostnejši produkt, ki bi vam dobro služil več let.

Cena torej ni zanemarljiv dejavnik – najcenejša oprema se največkrat tudi najhitreje obrabi, hkrati pa je narejena iz poceni materialov, ki ob tem, da niso vzdržljivi, pogosto vsebujejo tudi škodljive snovi ali nevarne materiale. Sestava in uporabljeni materiali so torej ravno tako pomembni kot cena, kar pa seveda ne pomeni, da je najdražje vedno tudi najboljše – pogosto lahko zelo kakovostne izdelke najdete v srednjem cenovnem rangu, v najvišjem cenovnem rangu pa tudi manj kakovostne izdelke, ki so pač modna muha in katerih prednost ni kakovost in vzdržljivost, temveč le ime blagovne znamke in trenutni trend.

O kakovosti izdelave in uporabljenih materialov veliko pove tudi to kje je oprema izdelana oziroma kdo jo izdeluje. Najbrž ne rabimo posebej poudarjati, da proizvodnja na kitajskem ne temelji niti na kakovosti, niti na natančnosti in najmanj od vsega na vzdržljivosti produktov. Da ne omenjamo nehumanih razmer, v katerih so ti izdelki proizvedeni …

Zato je pomembno, da izberete proizvajalca, ki mu lahko zaupate, tako glede kakovosti produktov kot tudi razmer v katerih so izdelani.

Danish design je proizvajalec kakovostne opreme za pse in muce iz Velike Britanije. Izvirne posteljice, oblekice in igrače je oblikovala Sussane Mortensen, danska oblikovalka iz Kopenhagna. Vse proizvode odlikuje ličnost, kakovost in trpežnost, predvsem pa, kar je najpomembneje – kosmatinci jih obožujejo.

 V mesecu marcu spletna trgovina Pikin butik nudi od 20 % pa vse do 50 % popusta na vse izdelke Danish Design! Izdelke si lahko ogledate TUKAJ!

morroco-in-tivoli-leziscaNakup pasjega ležišča

Kje vaš pes najraje spi? Če se odgovorili »na tleh«, »v moji postelji«, »na preprogi«, »pod posteljo« oziroma karkoli drugega kot »v svoji postelji«, potem imate težavo – ležišče, ki ste ga izbrali za svojega psa mu ne odgovarja – lahko, da se mu zdi pretrdo, premehko, pretoplo, prehladno ali enostavno ni narejeno iz pravih materialov. Ker psi večino dneva prespijo, je pomembno, da imajo prostor, kjer si zares dobro odpočijejo, kjer jim je udobno in se počutijo varne. Čeprav je spanje v naših posteljah lahko prikupno, pa za psa nikakor ni dobro, da nima lastnega prostora, kjer bi se počutil dovolj sproščeno, da bi se tja po potrebi umaknil. Pasje ležišče je njegov brlog, zato je zelo pomembno, da se v njem počuti dobro in domače. Za to lahko poskrbimo le z izbiro prave posteljice.

Ugotovite kakšni materiali vašemu psu najbolj odgovarjajo – če se iz ležišča pogosto seli na parket ali ploščice, potem je lahko vzrok, da mu je v ležišču prevroče. Če raje spi na vzglavju vaše postelje, mu je ležišče verjetno pretrdo. Večina psov preferira manjša ležišča, kamor se lahko udobno stisnejo, prednost imajo tudi ležišča iz kar se da naravnih materialov (kot sta bombaž ali lan), ki poleti dihajo, pozimi pa ne hladijo. Ležišče mora biti zunaj narejeno iz trpežnega materiala, znotraj pa mora biti prilagojeno udobju. Ležišče mora biti obvezno pralno. Glede na spalne (in vedenjske) navade psa potem izbirate med različnimi modeli, velikostmi in materiali.

Na srečo ima Danish design v svoji ponudbi pestro izbiro različnih pasjih ležišč, ki združujejo vrhunski dizajn, anatomsko prilagojenost, trpežnost in najvišjo kakovost materialov, po cenah, od katerih se vam ne bo zvrtelo. Bogata ponudba različnih ležišč obsega vse od blazin, ki so primerne za večje pse in za uporabo v boksu, do različnih modelov pasjih posteljic, med katerimi se boste težko odločili za najljubšo …

V mesecu marcu spletna trgovina Pikin butik nudi od 20 % pa vse do 50 % popusta na vsa ležišča Danish Design! Ponudbo si lahko ogledate TUKAJ!

Izbira pasjega plaščka

Hladni dnevi še niso mimo in zelo pomembna je izbira plaščka za tiste hladne in vlažne dni. Pri izbiri plaščka je nadvse pomembno, da izberemo takšnega, ki prijetno greje psa (za ta namen so najprimernejši materiali flis in volna), a hkrati ne premoči. Potem potrebujete še tanjše, nepremočljivo oblačilo za toplejše, deževne dni … Zdaj si zagotovo mislite: »Koliko skrbi in stroškov!«

Pa ni tako. Na srečo ima Danish design idealno rešitev. Poleg izjemno bogate ponudbe plaščkov za vse velikosti psov, je trenutno največji hit plašček “2 v 1”. Ta izvirni pasji plašček je prvi spremenljiv plašček za pse in se lahko uporablja v vseh letnih časih. Z odstranljivo notranjostjo iz polarnega flisa in popolno zaščito prsi, je odličen plašč za zimo in mrzle mesece, ko je topleje, se flis odstrani in plašč se spremeni v lahkoten dežni plašček. Obenem je opremljen tudi z odbojnim pasom za varne nočne sprehode in z všito elastiko za zadnje noge, ki preprečuje, da bi se plašček premikal. Zunanji del plaščka je narejen iz materiala, ki je zračen in odporen na vodo in veter, tako da se pes počuti ugodno ne glede na vremenske razmere. Dobavljiv je v različnih barvah: črni, oranžno-rdeči, zeleni, olivno zeleni, vijolični, modri in fluorescentno rumeni! Tako vsestranskega pasjega oblačila ne boste našli nikjer drugje!

2v1-oblekica

Tudi plašček 2v1 vam je v marcu na voljo kar 20 % ceneje! Pripravite se na prihajajoče aprilsko vreme in si zagotovite svoj vsestranski plašček TUKAJ!

danish-design-igracePasje igrače

Igrače imajo v življenju psa zelo pomembno vlogo – niso namenjene le igri in preganjanju dolgčasa, ampak so lahko, ob pravilni uporabi, tudi izvrstna nagrada za spodbujanje želenih vedenj. Večina psov uživa v plišastih igračah in igračah za grizenje oziroma vlečenje. Bistvenega pomena pri izbiri igrače je vzdržljivost ter material. Pasje igrače ne smejo imeti trdih delcev (npr. plastične oči in nosovi) in morajo biti kakovostno zašite, polnjene s psom prijaznimi materiali (igrače, polnjene z rižem ali silikonskimi polnili za pse niso primerne). Glede na način igre, ki vašemu psu najbolj ustreza (vlečenje, ‘ubijanje’ igrače, prinašanje, grizenje …) izberite igračo, ki je zanj najbolj primerna.

Danish design igrače združujejo vse tisto, kar je psom na igračah najljubše – so oblikovane tako, da jih psi zlahka zgrabijo, imajo veliko dodatkov za nošenje, vlečenje in grizenje in so zelo vzdržljive. Ne vsebujejo nobenih nevarnih delcev, ki bi jih lahko pes pogoltnil in so na voljo v številnih različnih oblikah in modelih.

In samo v marcu so v spletni trgovini Pikin butik od 25 % pa vse do 50 % ceneje! Ponudbo igrač si lahko ogledate TUKAJ!

prevleka-za-sedeze-danish-designOstala oprema

Za varno, udobno in čisto prevažanje psa v avtomobilu potrebujete primerno zaščito za vaše avtomobilske sedeže. Prevleka mora biti narejena iz nepremočljivega in vzdržljivega materiala in mora zaščititi celotne zadnje sedeže pred umazanijo, vlago in kremplji vašega kosmatinca. Na srečo Danish Design izdeluje tudi izredno uporabne, trpežne prevleke za avtomobilske sedeže, ki vam bodo prihranile marsikatero notranje čiščenje avtomobila in vas bodo spodbudile k temu, da se s psom večkrat odpravite na avanturo v naravo in da boste z veseljem spoznavali tudi bolj oddaljene destinacije in poti.

Prevleko za zadnje sedeže avtomobila lahko samo v marcu kupite kar 20 % ceneje. Nič več razburjanja nad potacanimi sedeži! Naročite svojo prevleko TUKAJ!

 

Avanturist d.o.o., www.avanturist.si
Promocijsko sporočilo