Kaj početi s psom na deževen dan?

388

Prihaja obdobje deževnega vremena in dandanes veliko psov dežja ne mara. Tudi, če jih ne moti, pa ga ne marajo pasji lastniki in tako so sprehodi krajši in kuža ima pogosto doma več energije. Predstavili bomo pet idej kaj početi, da bo vaš pes utrujen, vi pa boste ostali na suhem.

Delo z nosom

Ogromno psov obožuje vohanje in iskanje. Poleg tega jih delo z nosom tudi zelo utrudi, saj morajo veliko razmišljati in delati, tudi, če ne izgleda tako. Psu lahko hrano skrijete v kakšno igračo ali pa po različnih mestih v stanovanju. Na začetku izberite hrano z močnim vonjem in kosmatincu pomagajte, da bo sploh razumel, kaj od njega želite. Kasneje lahko skrivate običajne brikete, lahko pa zadevo tudi nadgradite in začnete s skrivanjem igrač ali raznih drugih predmetov. Opazujte, kako mu gre in kdaj izgubi koncentracijo. Ko vidite, da je že utrujen, ne nadaljujte ampak mu omogočite počitek.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:

www.barkpost.com

www.puppyleaks.com

www.simplyfordogs.com