Kaj o vas pove vaš pes? – 2. del

Odraz človeškega karakterja

Skozi način vzgoje, komuniciranja s psom in načinom ravnanja v ostalih vsakodnevnih situacijah, na svojega psa prenašamo tudi svoje karakterne lastnosti. Introvertirani ljudje, bolj sramežljive in nesamozavestne narave, se pogosto lastniki najbolj zvestih in na lastnika navezanih psov. Ekstremno nedružabne ljudi pa največkrat najdemo v družbi odličnih čuvajev, ki še dodatno poskrbijo za nedotaknjen osebni prostor svojega lastnika.

Nevljudno obnašanje in neposlušnost psa kažeta na to, da se je lastnik nepravilno lotil njegove vzgoje – lahko, da si zanjo ni vzel dovolj časa ali pa se je je lotil na način, ki njegovemu kužku ni ustrezal. Različni izbruhi in nedoslednost v pasjem obnašanju so lahko tudi posledica pomanjkanja pozornosti ali še neodkritih zdravstvenih težav.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bernik

Vir:
moderndogmagazine.com