Iz istega legla, a med seboj tako različni

Nakup ali posvojitev psa je korak, ki ga spremlja mnogo težavnih odločitev. Ko smo med vsemi pasmami končno izbrali tisto, ki se sklada z našim življenjskim slogom, in ko smo končno našli rejca, ki nam je po godu, smo se na koncu primorani soočiti z izbiro, kateremu od mnogih kužkov v leglu bomo posvetili svoj čas in odgovornost.

Pri tem nam lahko pomaga dejstvo, da psi že od mladih nog, ko še štorasto capljajo naokrog in so popolnoma odvisni od svoje mame, kažejo različne karakterne lastnosti, ki bodo oblikovale njihov značaj v odrasli dobi.

Poglejmo si nekaj pasjih osebnosti, ki jih lahko opazimo v prav vsakem leglu:

Vodja klana

Vodja klana je kužek, ki v leglu prevzame alfa vlogo. Navadno je večji od svojih sorojencev, pri hranjenju je vedno prvi in nima težav z odrivanjem drugih kužkov, da dobi, kar si želi. Ostale v leglu prekaša tako v fizičnem kot mentalnem razvoju, je močan in vedno tisti, ki začne igro ter vpliva na obnašanje drugih. Taki mladiči so v odrasli dobi zelo inteligentni in družabni, njihova vzgoja pa zahteva veliko samozavesti.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bernik

Vir:
www.pets4homes.co.uk