H kot Ljubezen; Veliki šef

562

hugo-my-bossPozdravljeni vsi, ki spremljate razvoj moje mlade pasje družinice. Danes smo kužki iz legla “H” stari natanko štiri tedne! Ta teden sem za pripovedovanje zgodbe na vrsti jaz, drugi kužek iz legla. Tudi jaz sem prikupen majhen pasji fantek in na ta svet sem prišel točno dvaindvajset minut za mojim starejšim (vendar manjšim – tako je, hihi, sem ga že prerastel!) pasjim bratcem Hunter-jem. Moje ime je prav tako posebno kot njegovo in moram priznati, da je naša skrbnica z njim zadela … kako že rečete ljudje? “V nulo!”- ali nekaj takšnega, kaj ne?

Med mojimi bratci in sestricami sem glavni. Ponovno citiram svojo skrbnico, pravi namreč, da sem “alfa kužek” v leglu. Čeprav smo z bratci in sestricami za njo prvo leglo, moramo priznati, da ima kar nekaj pojma o kinologiji (kljub temu pa smo se mladički skupaj odločili, da jo bomo vsak dan naučili nekaj novega). Kot pravi šef moram priznati, da bi jo zagotovo vzel v kakšno pasjo službo. No ja, v eno že hodi. Dela 24/7 in točno tako bo (vsaj) do 19. januarja 2016, ko bomo pripravljeni na odhod v nove domove. Pa da vas ne bom predolgo pustil v negotovosti, vam bom zaupal svoje ime in nato še dogodivščine, ki smo jih skupaj s pasjimi bratci in sestricami doživeli ta teden.

Moje ime je Hugo my Boss von Aisneren. In brez težav mi lahko rečete samo Hugo. Ali pa samo Boss. Če bi me spoznali, bi me verjetno klicali kar Boss (šef). Naša trenutna skrbnica bo menda zame iskala skrbnika, ki bo imel veselje do dela z mano, kajti moj močan pasji karakter bo potrebno nekam preusmeriti in utrjevati. Pa da ne boste mislili, da se samo jezim in ukazujem – ko se mimo drugih prerinem v njeno naročje, postanem krotek in cartljiv kot majhna mucka. Vendar naj to ostane med nami, prav?

hugo-my-boss-teloTa teden je bil za moj vedno lačen trebušček naravnost fantastičen! Kot že veste, smo se učili jesti iz čisto pravih posodic, zagotovo pa ne veste še, da smo preizkusili toliko dobrih novih jedi! Poleg tega je naša skrbna skrbnica prinesla domov večje posodice in moram priznati, da sem nad njenim dejanjem navdušen in da ga kot veliki šef (in kot velik ljubitelj zajtrka, malice, kosila, malice, večerje, malice in nočnega obroka) podpiram! Sicer so bile vse jedi podobne, tekoče teksture (menda je kriv tisti palični mešalnik, s katerim nam pripravlja obroke), vendar skoraj vedno drugačne barve in drugačnega okusa. Veste, če bi vedel, da na tem svetu obstaja toliko dobrih jedi, bi se verjetno že prej nehal prehranjevati z mlekom. Čeprav moram priznati, da se je še vedno čudovito stisniti k maminem trebuščku in se v spanje zazibati ob toplem maminem mleku (ojoj, zopet sem se raznežil. Ali smejo tako pomembni šefi biti tako zelo nežni?).

hugo-my-boss-profilKljub temu, da smo stari šele štiri tedne, pa smo menda zelo pametni. Naša pasja kotilnica se je namreč razdelila na dva dela. Razdelili smo jo kar sami. In sicer smo prvi del poimenovali “del za spanje” in drugi del “del za lulanje, kakanje in tacanje po drekcih”. Tako je, ne boste verjeli, vendar tudi tako majhni kužki že vemo, da ne moremo lulati tam, kjer bomo nato spali. V prvem delu imamo tako ves čas čiste odeje, ko pa se zbudimo, kar se da hitro (in čisto nič nerodno), odtačkamo do dela, kjer naša skrbnica pridno menja plenične podloge. Tudi dlako smo počasi začeli menjati. Vendar ne skrbite, še vedno bomo tako lepo obarvani, samo linije in prehodi iz naših belin bodo postali bolj ostri in ne tako dojenčkasto puhasti. Sam že komaj čakam, da dobim dlako odraslega psa. Kdo bo namreč resno jemal velikega šefa, ki ga prekriva puhek mladička? Razen seveda naše skrbnice, ki me je že spoznala do te mere, da ve, da se tudi veliki šefi radi stisnemo v toplo naročje.

Kaj nas čaka drug teden ne vemo. Zaradi svojih pasjih smrčkov pa vemo, da nas točno sedaj čaka okusna malica, ki jo bomo pojedli iz posodic za velike kužke. Komaj že čakam, da poizkusim to čudovito jed! Že moj pasji nosek mi namreč pravi, da bomo jedli nekaj zelo, zelo dobrega.

malcki-hP.S.; Drug teden se vam bo z novostmi javila moja sestrica. Tudi sam komaj čakam, da jo spoznate. Če bi namreč imel možnost izbirati sestrico, bi zagotovo izbral prav takšno kot je ona! Glede na to kako zelo lepa je (no ja, bodimo realni, glede na to, da je moja sestrica, drugačna ne more biti), jo bom moral pridno paziti pred fanti. Za to pa smo starejši bratci, kaj ne?