H kot Ljubezen; Kraljica vsega sladkega

Honey majčkenaDanes je zame, za moje tri sestrice, štiri bratce, našo pasjo mamico in našo pridno skrbnico prav poseben dan! Kužki iz »H« legla smo namreč prav danes stari natanko osem tednov. Ker pa bo točen datum našega uradnega dvo-mesečnega rojstnega dneva prišel šele naslednji teden, se je naša skrbnica odločila, da bomo še malo ostali pri njej. Kar je dejansko zelo pametno. Naša trenutna skrbnica nas namreč zelo pridno socializira, uči in pripravlja na odhode v nove domove in ker sem tudi sama na vrsti za odhod, sta mi moja dva pasja bratca pustila, da se vam predstavim pred njima.

Čeprav sem se med vsemi osmimi mladički skotila zadnja ter najbolj drobna, sem že prvo minuto svojega življenja pokazala, da sem prava bokserka. Pridno sem se borila za najboljše mamine seske, prav tako pridno rasla in kmalu dohitela svoje pasje bratce in sestrice. Sem edina psička, katere dlaka je obarvana z zelo zanimivimi progami, moj gobček prekriva zelo zanimiv bel vzorček, na mojih pasjih tačkah pa so čudovite bele nogavičke. Ker sem tako zelo podobna svoji pasji mamici, katero naša skrbnica ljubkovalno kliče »Šani«, se je zaradi najine podobnosti odločila, da me bo klicala »Hani«. Čudna rima, ki se je izkazala za zelo primerno. Sem namreč tako zelo prikupna, sladka mala psička, da prav vsak, ki me spozna misli, da sem mali »cukerček«. Moje ime je Honey Queen in ko me skrbnica stisne v svoje toplo naročje in mi zapoje pesmico »sugar, oh Honey Honey!« se mi zdi, da je tudi moje ime čudovito izbrala.

hanikaPa da ne bom predolgo govorila samo o sebi, naj vam zaupam kaj vse se nam je ta teden zgodilo. Na spisku imam namreč kar nekaj novosti. Prva novost (za katero sem bila dejansko proti) je ta, da se je število naših obrokov zmanjšalo na samo tri obroke dnevno! Menda je tako bolje zato, ker starejši kužki ne jedo cel dan (kar smo dejansko mladički kar nekaj časa počeli). Tako bodo menda tudi naši novi skrbniki lažje organizirali naše dnevne obroke. Druga novost pa so zagotovo nove ovratnice in paščki, na katere nas je začela navajati naša skrbnica. To počne zato, da bomo lahko z novimi družinami čim prej začeli hoditi na sprehode. Pravijo, da se z ovratnico in paščkom lahko daleč pride. Prvič smo se odpeljali do Ljubljane, kar je za nas kar dolga pot in s ponosom vam moram povedati, da ni čisto nobenemu od nas bilo slabo. V Ljubljani pa smo spoznali prijazne veterinarje, ki so nam vsem naredili ultrazvoke srca in ugotovili, da smo prav vsi kužki iz legla »H« zdravi »kot ribe«. Ta stavek mi sicer ni najbolj jasen – kako je namreč lahko kužek zdrav kot riba?

Dobili pa smo tudi čisto svoje čipe, na katerih že pišejo imena naših novih skrbnikov, ko pa je bilo to urejeno, smo dobili še nekakšno cepivo, ki naj bi nas ščitilo pred boleznimi. Potem pa smo se vsi razveselili prikupnih modrih knjižic, v katerih so bila napisana naša imena. Veselju nad knjižicami je kaj kmalu sledilo razočaranje, kajti ugotovili smo, da jih nikakor ne smemo zgristi. Čudno. Čeprav nam bo mogoče knjižica res prišla še kako prav, ko bomo s svojimi novimi skrbniki odšli na kakšne počitnice v tujino. Kmalu dobimo še en obisk gospe po imenu Vzrejna Referentka in nato bomo res pripravljeni na odhode v nove domove. Glede na to, da že znamo lulati zunaj, glede na to, da tako pridno jemo in posledično tudi rastemo, glede na to, da se že znamo voziti z avtomobilom in skoraj da že hoditi na povodcu in glede na to, da so že urejene vse zadeve povezane z našim zdravjem mislim, da smo res že pripravljeni na odhod v nove domove. Honey in Hunter

Pa vendar ob pogledu na našo trenutno skrbnico, ki nas prav ta trenutek opazuje s tolikšno mero ljubezni mislim, da je mogoče res dobro, da se bomo še kakšen teden stiskali pri njej. Čeprav vemo, da nam je priskrbela čudovite družine vemo tudi to, da ji bo čisto malo počilo njeno ljubeče srce vsakič, ko se bo eden od nas odpeljal v nov dom. In mogoče ji bo vsaj malo lažje, če ostanemo samo še malo dlje.

Sama se od vas poslavljam, kajti odločila sem se, da grem deliti poljubčke svoji skrbnici, vi pa ne pozabite prebrati naše zgodbe tudi drug teden, ko bo z vami moj pasji bratec.