Čiščenje s kisom, dobro za vas in vašega kužka

220

Kis poznamo kot začimbo in sredstvo za konzerviranje. Zgodovina uporabe kisa sega vse do Babiloncev, kot čistilo pa so ga uporabljale že naše babice. Kis je biološko razgradljiv in ne vsebuje kemičnih primesi.

Večina ljudi se ob uporabi čistil sploh ne zaveda, kako to vpliva na pasje ljubljenčke, ki vse svoje življenje preživijo s smrčkom pri tleh, mi pa jih nenehno bombardiramo z vonjavami v naših domovih. Vsa topila, čistila in druge kemikalije, ki jih brezskrbno uporabljamo, dejansko vplivajo na zdravje pasjih prijateljev.

Dobro je vedeti, kako kis, bodisi jabolčni ali alkoholni, uporabljati kot čistilo, saj odlično dezinficira in očisti naše stanovanje. Če imate doma kužka, je tukaj nekaj dejstev in nasvetov, kako kis uporabiti v vašem domu. Kis lahko uporabljate samostojno ali ga dodate v izdelke za čiščenje, ki jih trenutno uporabljate. Lahko ga uporabite čistega ali v kombinaciji z navadno vodo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri:
www.dogster.com
www.dogsnaturallymagazine.com