Če je res lačen, bo že jedel (in druge predstave o pasjem prehranjevanju)

480

Predstavljajte si, da bi čisto vsak dan uživali dobro, slastno in ravno prav mastno pico. Nekaj dni bi bili zelo zadovoljni, potem pa bi se vam zelo verjetno zahotelo nekaj drugega. Pa velja enako za pse? Si tudi pes želi na svojem jedilniku pestro in raznoliko hrano? Kateri dejavniki pomembno vplivajo na apetit našega zvestega prijatelja ter kako s preprostimi triki zagotoviti psu hranilen in okusen obrok, da bo vsakič z veseljem izpraznil svojo posodo s hrano? Berite dalje.

Psi zavohajo dobro hrano

In to dobesedno. Psi imajo dejansko precej manj receptorjev za okus v primerjavi z ljudmi, je pa zato veliko močnejši njihov voh. Psi se bodo tako že na podlagi vonja odločili, ali jim določena hrana ustreza ali ne. Če jih vonj hrane ne bo prepričal, potem je verjetnost, da poskusijo, kaj šele v celoti pojedo svoj obrok, zelo majhna. Na splošno kužki obožujejo močnejši, mesni vonj. Bolj kot bo hrana dišala po mesu, se pravi več mesa kot bo vsebovala pasja hrana, raje se je bodo lotili in manj verjetneje se je bodo naveličali. Vsekakor pa se bodo psi razveselili tudi novih okusov in tekstur. Če začne pes vihati nos nad hrano v svoji posodi, potem je skrajni čas, da mu ponudite kaj novega.

Zakaj se pes naveliča svoje hrane?

Pomembno je, da se zavedamo določenih dejavnikov, ki vplivajo na pasji apetit. Neješč in apatičen pes je lahko bolan in zato zavrača hrano, v večini primerov pa je vzrok drugje. Če imate doma psa, ki velja za izbirčneža in premalo je, si lahko pomagate z naslednjimi triki.

Pravljičnih sedem za boljši apetit

Običajni hrani dodajte žlico nove hrane. Tako boste prebudili občutljiv pasji nosek in naredili poznano jed bolj vznemirljivo. Izbirčnežem, ki imajo radi prefinjene okuse, bo zagotovo všeč prvovrstna hrana iz skrbno izbranih sestavin najvišje kakovosti Scotty premium, če pa je psu bolj povšeči naravna hrana, ne morete zgrešiti s 100% mesnimi obroki ali obroki iz mešanice mesa in zelenjave Scotty nature.

V njegovo prehranjevalno rutino vnesite več tekstur in okusov. Če vaš pes običajno uživa hrano z okusom piščanca, poskusite, recimo, z govedino ali jagnjetino. Dobro se obnese tudi kombinacija briketov in mokre hrane.

Smiselna dopolnitev redne hrane vašega ljubljenčka so priboljški, s katerim nagradite njegovo lepo vedenje ali upoštevanje ukazov. Zelo praktične pa so tudi trše žvečljivke, ki služijo negi pasjih zob in so namenjene daljši zaposlitvi psa.

Naučite se pravilnega shranjevanja hrane. Prepričajte se, da so briketi neprodušno zaprti v originalni vrečki ali pa jih prestavite v stekleno posodo. V veliko pomoč so lahko znamke, ki ponujajo različno velike porcije in vrečke s ponovnim zapiranjem. Hrane tudi ne puščajte v pasji posodici preko celega dneva, temveč vsakič poskrbite, da bo pasji obrok karseda svež.

Naredite njegovo hrano bolj dišečo. Poskusite pogreti mokro hrano, zmešajte suho in mokro hrano ali dodajte v njihovo skledo za hrano nekaj tople vode. Če pa menite, da vaš kuža samo malo dramatizira, uvedite metodo “placebo”. Pretvarjajte se, da jemljete hrano svojega psa iz hladilnika ali jo kuhate na štedilniku. Ta trik je prepričal že številne nagajivce, da so na koncu veselo snedli svojo večerjo.

Prepričajte se, ali je vaš pes zdolgočasen oziroma osamljen. Zavračanje hrane je lahko samo eden od načinov, da pritegne vašo pozornost. Čisto možno je, da se bo psu apetit čudežno povrnil že po kratkem sprehodu ali igri.

Še en razlog, zakaj morda psi nehajo jesti svojo hrano, je alergijska reakcija. Če se pes zaradi hrane počuti slabo, se je bo enostavno izogibal (z užitkom pa bo pojedel karkoli drugega). V tem primeru je dobro, da razmislite o pasji hrani, ki ne vsebuje aditivov in žitaric.

Občutljivi psi, ki jim ustreza naravna hrana Pasji gurmani, izbirčneži, ki imajo radi prefinjene okuse Nezahtevni psi z normalnim apetitom
Scotty nature  Scotty premium Scotty
● 100% mesni obroki ali obroki iz mešanice mesa in zelenjave
● brez žitaric, primerna za občutljive pse
● bio ali naravna popolna hrana za pse
● brez aditivov (brez konzervansov, barvil, umetnih arom)
● brez dodanega sladkorja
● dodani minerali in vitamini za dobro počutje živali
● prvovrstna hrana iz skrbno izbranih sestavin najvišje kakovosti
● edinstvene kombinacije
● bogat okus
● zagotavlja optimalno uravnotežene obroke
● še več vitaminov in izbranih dodatkov
● brez dodanega sladkorja, barvil in konzervansov
● različno velike porcije in vrečke s ponovnim zapiranjem
● uravnotežene recepture
● pomembni vitamini, beljakovine in druga hranila
● na voljo v več okusih
● kakovostna suha in mokra pasja hrana po dostopnih cenah
● skrbno pripravljeni obroki, ki omogočajo psu, da ostane agilen

 

Bo pes na koncu jedel, če je lačen?

Ja, sčasoma bo lačen pes res pojedel svojo hrano, čeprav mu ne odgovarja. A zakaj ne bi svojemu štirinožnemu prijatelju v zameno za vso ljubezen, ki vam jo daje, omogočili obroka, ki mu bo res teknil? Pobrskajte med pestro ponudbo okusne, uravnotežene in raznolike pasje hrane Scotty, kjer boste zagotovo našli nekaj odličnega za vašega pasjega prijatelja, vas pa bodo brez dvoma navdušile tudi ugodne cene.

Želite izvedeti še več raznovrstni ponudbi pasje hrane in priboljškov SPARove znamke Scotty? Preverite tukaj.

Naročnik oglasnega sporočila je SPAR.