Ali moj pes potrebuje prijatelja?

Se kdaj zalotite ob razmišljanju o še enem kužku, ki bi delal družbo vašemu kosmatincu? Se ob tem tudi vprašate, ali si vaš kuža res želi novega pasjega prijatelja ali je želja po mladičku bolj vaša želja? Preden v svojo družino, kjer že domuje psiček, pripeljemo še eno kosmato kepico, priporočamo posvet s strokovnjakom, ne bodo pa škodili niti spodnji nasveti, s katerimi bomo lažje ugotovili, ali naš štirinožni prijatelj potrebuje družabnika.

  1. Moj kuža uživa v pasjem parku

Če je vaš kuža »srce zabave« v vsakem pasjem parku, ki ga obiščete, lahko predvidevate, da bi v pasji družbi užival tudi v domačem okolju. Vseeno pa je priporočljivo malo previdnosti, saj se sicer neverjetno družaben pes lahko doma spremeni v pravega čuvaja, ki »varuje svoje ozemlje« in takšnemu zaščitniku je družba v parku gotovo ljubša.

  1. Kuža rad deli svoje stvari

Psi, ki nimajo težav z deljenjem svojega prostora, bodo verjetno brez težave sprejeli še enega pasjega družinskega člana. Skupinsko valjanje po posteljici in skupna igra z igračkami pa bi mu bila še posebej v zabavo. Seveda moramo tudi tu omeniti morebitno zaščitniško naravo naših prijateljev. Če kuža vestno varuje pred vsiljivci svoj prostor, hrano in igrače, bi nov pasji »prijatelj« vaše življenje lahko precej zapletel.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir: