Ali lahko pes in mačka živita skupaj v miru?

ali-lahko-pes-in-macka-zivita-skupaj-v-miruSte že lastnik kužka in si želite še prisrčno mucko? Ali pa v vašem stanovanju že kraljuje muc in bi strašno radi imeli tudi psička, vendar oklevate, ker ne veste, ali se bosta obnašala »kot pes in mačka«? Tudi sama sem imela pomisleke, ali bo moja psička v  mucku videla le plen, in ali bo muc s svojimi ostrimi kremplji nevaren za pasje oči? Strahovi so bili odveč, saj se psi in mačke lahko povsem dobro razumejo. Le pozabiti ne smemo, da sta to dve zelo različni bitji, z različnimi značaji in potrebami.

Če prinesemo domov pasjega in mačjega mladička hkrati, se bosta najverjetneje zelo hitro ujela in navadila drug na drugega. Oba mladička bosta namreč zagotovo zelo radovedna in se bosta želela približati drug drugemu, se drug drugega dotakniti, se oblizniti ali malo pogrizljati. Ker drug z drugim še ne bosta imela slabih izkušenj, bosta kmalu bivala v sožitju. Ne glede na to, pa ju na začetku, kljub temu, da se dobro razumeta, ne smemo puščati predolgo brez nadzora. 

Ko je nov družinski član maček …

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat