6 opozorilnih znakov, da je čas za obisk veterinarja

109

Kužki nam na žalost ne morejo povedati, ko je z njimi kaj narobe, ali jih kaj boli ali se ne počutijo dobro. Kljub temu to sporočajo na različne načine; od cviljenja, pa do sprememb v vedenju. Ključnega pomena je, da lastnik te znake prepozna in kosmatinca odpelje na pregled, veterinar pa bo opravil potrebne preiskave in podal strokovno mnenje.

 

Težave z dihanjem

Med opozorilne znake, ki kažejo na težave z dihanjem, sodijo kašljanje, izcedek iz smrčka, oteženo dihanje, sopenje na mestu ali pospešeno dihanje. Vsekakor je ob prvih zgoraj naštetih znakih potrebno kužka prestaviti v mirnejše okolje in opazovati, ali se bodo njegove težave umirile. Če se slednje ne zgodi, kosmatinca odpeljite k veterinarju.

Prav tako je pomembno preveriti barvo jezika in dlesni. Ob bledenju in modri barvi dlesni ali jezika takoj obiščite veterinarja.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf

VIRI:
www.tandcvets.com
www.insider.com
www.akc.org