4 genialni načini, kako psa ponovno navdušiti nad pasjimi briketi

405

Obstaja veliko dobrih razlogov, zakaj psa hraniti z briketi. Kakovostna suha hrana je namreč obogatena z vsemi hranilnimi snovmi, ki jih pes potrebuje za zdravje in vitalnost, kar pomaga vašega štirinožnega prijatelja ohranjati v optimalni telesni kondiciji. Suha briketirana hrana je obenem enostavna za shranjevanje, zaradi svoje trše teksture pa tudi krepi pasje zobe in dlesni. Da ne govorimo o lažjemu zagotavljanju čistoče, ki je še en razlog v prid suhi hrani. A kaj storiti, če je pri psu izginila želja po uživanju briketov? Poskusite te 4 genialne trike in malega navihanca ponovno navdušite nad hrustljavim obrokom v skledi.

1. Hrustljavo svež

Navlaženi in zmehčani briketi niso še nikoli razveselili pasjih gobčkov. Če želite, da bi briketi ohranili svojo hrustljavost in bili posledično psom bolj okusni, jih shranjujte v neprodušno zaprti posodi ali vrečki, najbolje na suhem in hladnem mestu. Pasjo skledo raje napolnite z manjšo porcijo briketov, ki jih po potrebi dosipajte, nikar pa jih ne puščajte v posodi “dokler se ne pojedo”. Vedno manj bodo sočni, verjetnost, da bo kuža izpraznil posodo, pa z vsako uro manjša manjša.

2. Ko odkriješ toplo vodo …

Preprost način, kako suho hrano narediti bolj okusno, je, da jo navlažite s toplo vodo ali drugo tekočino (npr. bistro govejo juho). Količino prilagajajte po želji – lahko poskusite s toliko vode, da samo navlažite brikete, ali pa obrok spremenite v gosto “juho”. Tako navlaženi briketi bodo teknili predvsem seniorjem, ki se pogosto spopadajo z bolečimi dlesnimi, in tudi bolj občutljivim psom, ki so nagnjeni k bruhanju, driski in drugim prebavnim težavam. Tekočina namreč zmehča hrano, zaradi česar jo psi lažje pogoltnejo in prebavijo.

3. Malo mešano

Če bi lahko psi izbirali med briketi in mokro hrano, bi se jih večina odločila za mokro. Psom je namreč zaradi intenzivnejšega vonja in okusa mokra hrana enostavno bolj všeč. A zakaj ne bi združili najboljše z obeh svetov in psom ponudili kombinacijo briketov in mokre hrane – in to sočasno. Zelo verjetno je, da si bo izbirčen pes premislil in izpraznil posodo, če briketom dodate majhno količino konzervirane pasje hrane. Seveda lahko eksperimentirate tudi z dodajanjem pasjih priboljškov ali sestavin, ki jih psi obožujejo, na primer, arašidovega masla, kokosovega olja ali kozjega jogurta.

4. Resnično genialen trik je …

da jih sploh ni treba izboljševati. Kupite brikete, ki jih bo kuža z veseljem grizljal tudi brez zgornjih nasvetov in zagotavljajo uravnotežen obrok (kar pomeni, da morajo biti vsa hranila in druge snovi v hrani v ravnovesju in predvsem v skladu s potrebami psa), so lahko prebavljivi, ne vsebujejo konzervansov ter so – psom še posebej pomembno – noro okusni. Naši navihančki obožujejo take, ki so pripravljeni iz najboljših sestavin in čim večjega deleža mesa (če je meso navedeno med prvimi tremi sestavinami, je to brez dvoma znak, ki ga iščete).

Med raznovrstno ponudbo pasje hrane in priboljškov SPARove znamke Scotty boste zagotovo našli brikete, mokro hrano in priboljške, ob kateri se bodo vašemu kosmatincu pocedile sline.

 

Scotty

Uravnotežena pasja hrana s pomembnimi vitamini, beljakovinami in drugimi hranili. Na voljo je v več okusih in pakiranjih.

 

 

Scotty nature

Kakovostna in okusna pasja hrana iz naravnih ali ekoloških sestavin, ki zagotavlja uravnotežene obroke brez žitaric in aditivov. Vsebuje mesne obroke ali obroke iz mešanice mesa in zelenjave.

 

 

Scotty premium

Visokokakovostna pasja hrana iz izbranih sestavin, primerna za največje pasje izbirčneže. Na voljo v edinstvenih kombinacijah in različno velikih porcijah oziroma vrečkah s ponovnim zapiranjem.

 

 Naročnik oglasnega sporočila je SPAR.