10 najprimernejših pasem za mestne navdušence

405

Se vaša želja po pasjem prijatelju zdi neverjetna, ker živite v mestu? Vas skrbijo sosedje in pritožbe zaradi hrupa? Se vam zdi, da v vaši okolici ni dovolj zelenih površin za sprehajanje pasjega ljubljenčka? Čeprav drži, da niso vsi psi primerni za bivanje v mestnih središčih, obstajajo pasme, ki so dobro prilagojene na življenje v urbanem okolju. Vendar bodite pri izbiri pasjega prijatelja izbirčni prav toliko, koliko bi bili izbirčni pri iskanju sostanovalca v človeški obliki. Pri izbiri upoštevajte predvsem nivo energije, ki ga ima pes, hrup ki ga povzroča in prijaznost.

  1. Bostonski terier

So pametni, zvesti in ne potrebujejo veliko nege. So kompaktne velikosti in visoko inteligentni. Zaradi svoje postave in karakterja jih imenujejo tudi »ameriški gospodje«.

  1. Jazbečar

Če iščete najboljšega prijatelja, ki se rad crklja, si omislite jazbečarja. Ti majhni, a dolgi psi, ne potrebujejo veliko gibanja, imajo kratke nogice in lahko svojo energijo sprostijo že v stanovanju.

  1. Francoski buldog

Ti psi so idealni sopotniki v mestu. So sproščeni, v smislu gibanja in nege ne zahtevajo veliko in ne lajajo za vsako stvar. Zaradi svojega kratkega smrčka pa so nagnjeni k raznim zdravstvenim težavam. Prav tako lahko marsikoga zmoti njihovo smrčanje.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: 
www.cuteness.com
www.thedogdigest.com