Zavarujem zvestega prijatelja

Če imate doma prijetnega štirinožnega mešančka, ste lastnik najpogostejše pasje pasme v Sloveniji. Teh je namreč kar 43 odstotkov od vseh 230 tisoč registriranih psov. In čeprav večina gospodarjev za svoje pasje ljubljenčke lepo skrbi, jih le dva odstotka poskrbi tudi za njihovo zavarovanje.

Anketa med lastniki psov je pokazala, da jih velika večina, več kot 60 odstotkov, sploh ni vedela, da tovrstno zavarovanje obstaja, čeprav ga v Zavarovalnici Triglav ponujajo že več kot dve desetletji in so ga letos nadgradili še z možnostjo zavarovanja psa za vseživljenjsko obdobje, ter ponudili širok nabor zavarovalnega kritja za stroške zdravljenja. Kajti prav kritje stroškov zdravljenja so pasji gospodarji izrazili kot glavno željo pri zavarovanju svojih ljubljenčkov, za kar so načeloma pripravljeni plačati okoli 100 evrov letno, v čim več obrokih.

Skrb za pasje zdravje

Skrb zaradi stroškov zdravljenja pasjih ljubljenčkov je razumljiva. Po eni strani zato, ker se življenjska doba psov podaljšuje ter je tako tveganje za različne bolezni in poškodbe večje, po drugi strani pa psi postajajo tako rekoč družinski člani, ki jih lastniki vozijo k veterinarju za vsako najmanjšo tegobo. Pogosto celo prej, kot bi se k zdravniku odpravili sami. S tem včasih svojemu ljubljenčku delajo tudi medvedjo uslugo, ampak to je že druga zgodba. Veterinarji pa seveda niso poceni. Lastnik simpatične psičke Kie pravi, da že samo za vsak »Dober dan!« odšteje 50 evrov. Potem so tu še stroški zdravil, da o stroških večjih posegov, ki lahko globoko posežejo v družinski proračun, sploh ne razpravljamo.

Nepredvideni izdatki

Vendar ni nujno, da so ravno stroški zdravljenja največji stroški, ki jih lahko imate s psi. Predstavljajte si, da se vam – bog ne daj – zgodi kaj podobnega, kot se je zgodilo gospodu. Na zadnjem treningu pred kolesarskim maratonom Franja je imel bližnje pasje srečanje, ki se ni končalo srečno. Na spustu po klancu, na katerem je gospodična na dolgi vrvici sprehajala mešančka, se je uspel izogniti psičku, ki jo je nepričakovano ucvrl čez cesto, ni pa se mogel izogniti vrvici za njim. Ta se je zapletla v njegovo kolo in padec je bil neizbežen. V nesreči si je kolesar hudo potrgal ramenske vezi, pes si je poškodoval pogačico v kolenu, padec pa je popolnoma uničil kolo. Končni rezultat je bil porazen za vse vpletene. Gospod zaradi poškodbe ne sme več igrati tenisa, najljubšega športa, česar še vedno ni prebolel, lastniki psa pa so morali, ker živali niso imeli zavarovane, celotno škodo poravnati iz lastnega žepa. Koliko točno jih je vse skupaj stalo, ni znano, ampak že samo strošek novega karbonskega kolesa in strošek operacije psa zneseta nekje med tri in štiri tisoč evri. Toda tudi za take nesreče se je pri Zavarovalnici Triglav mogoče zavarovati.

Zavarovanje psov

V Zavarovalnici Triglav omogočajo dodatno zavarovanje stroškov zdravljenja psa, ki močno zniža stroške oskrbe. Izbirate lahko med standardnim, standardnim plus ali nadstandardnim zavarovanjem. Pse do 18. meseca starosti lahko zavarujete za celotno življenjsko obdobje (vseživljenjsko zavarovanje), prav tako lahko zavarujete psa za čas prevoza in bivanja v tujini in odgovornost lastnika psa. Poleg temeljnega zavarovanja (pogin, usmrtitev zaradi bolezni ali nezgode) se lahko med drugim dogovorite za naslednja dodatna zavarovanja: za škodne dogodke iz temeljnega in zavarovanja stroškov zdravljenja v času bivanja v tujini oziroma v času prevoza, za kritje dela stroškov pokopa psa in izgube namenske sposobnosti psa. Premijo je mogoče plačati na 12 obrokov, že za 7,4 evra na mesec (vključno z davkom DPZP). Zavarujete lahko vse zdrave pse z rodovnikom ali brez njega, mešance, lovske pse in pse za posebne namene.

Ob sklenitvi preko interneta dobite do 20 % popusta v prvem letu za vseživljenjsko zavarovanje. Ob tem vam v Zavarovalnici Triglav med drugim omogočajo še dodatne ugodnosti: popust v prvem letu zavarovanja za celo življenjsko obdobje, popust pri sklenitvi zavarovanja naslednjega psa v lasti, popust Triglav komplet, popust v primeru sklenitve zavarovanja v okviru organizirane skupine (klubi, društva …) in popust na takojšnje plačilo premije. Več na www.triglav.si.

triglav-logo
Zavarovalnica Triglav
Promocijsko sporočilo