Prvi slovenski priročnik za enostavno učenje pasjih trikov!

v-cem-je-trik-barabara-rozman-luzaicPriročnik V čem je trik? je namenjen vsem ljubiteljem psov, ki jih zanima učenje trikov, vendar niso prepričani, kako bi se tega lotili. Predznanje ni pogoj, saj je v knjigi dovolj informacij tudi za popolne začetnike, kljub temu pa je izbira trikov in področij učenja dovolj bogata, da bo pritegnila tudi bolj izkušene bralce. Izbrani triki so primerni za pse vseh starosti, velikosti in pasem – edino, kar potrebujete, je volja do učenja.

Učenje trikov je namreč izvrsten način za kakovostno preživljanje časa z našim kužkom, spoznavanje njegovega načina razmišljanja in gradnjo trdnega odnosa s psom, ki ga lahko dosežemo le, če se s psom aktivno ukvarjamo in razvijamo medsebojno zaupanje, ki je v svetu vzgoje psov neprecenljivega pomena.

V svojem prvencu avtorica Barbara Rozman Lužaič razlaga svoj pogled na šolanje psov s pomočjo pozitivne motivacije ter opisuje postopek učenja posameznih trikov z uporabo motivacije in nagrajevanja.

Knjigo lahko naročite v naši spletni trgovini KLIK ali pa nas pokličete na 031 656 015 ali pišete na urednistvo@kuzek.si

V knjigi preberite:

– kaj je to pozitivna motivacija,
– o doslednosti in nagrajevanju,
– zakaj psa učiti trikov in kako začeti,
– o metodah učenja: shaping, luring, targeting, capturing, modeling,
– o navezavi klik-nagrada,
– o trikih za začetek: glej me, nos, tap in tarča,
– kaj je samokontrola in zakaj je pomembna,
– o trikih za samokontrolo: čakaj, držanje hrane na nosu, pusti, pljuni in mrtev,
– o zavedanju telesa,
– o trikih za zavedanje telesa in moč: vzvratna hoja, brcanje žoge, škatla, preval in prosi,
– o trikih za možgane in zabavo: rolkanje, pospravljanje, odkimavanje in prikimavanje, slalom med nogami in objemi.

v-cem-je-trik-v-slovenskih-novicah

V prvem delu knjige so opisane osnove šolanja, ki so namenjene predvsem bralcem, ki še niso seznanjeni z uporabo klikerja. Osnovni razlagi o namenu in prednostih učenja trikov s pomočjo pozitivne motivacije sledi opis najpogosteje uporabljenih metod v svetu klikanja: »shapinga« oziroma oblikovanja vedenj, »luringa« oziroma vabljenja, »targetinga« oziroma tarčenja, »capturinga« oziroma lovljenja ter »modelinga« oziroma nameščanja. Vsi opisi so obogateni s praktičnimi primeri, ki omogočajo lažje razumevanje prednosti in slabosti uporabe omenjenih metod.

Drugi del knjige vsebuje opise postopkov učenja posameznih trikov, ki so smiselno razdeljeni v sklope glede na svojo uporabnost – to so triki za popolne začetnike, triki za samokontrolo in nadzor nad lastnimi impulzi in nagoni, triki za zavedanje telesa (propriocepcija) in moč ter triki za možgane in zabavo, namenjeni razvijanju miselnih sposobnosti in bolj uspešnemu reševanju problemov. Posamezne sklope spremlja razlaga, zakaj je smiselno, da svojega kužka naučimo tovrstnih trikov. Vsak sklop tako vsebuje opise postopkov učenja petih različnih trikov, ki bodo izboljšali vodnikove in pasje spretnosti na opisanih področjih. S triki lahko namreč svojega kužka naučimo vsega opisanega in še mnogo več!

SLIKA: November 2015, objava najbolj priljubljenega dnevnega časopisa v Sloveniji o knjigi V čem je trik? >>>

Naučite svojega psa pasjih trikov hitro in enostavno, brez potrebnih predznanj!

Knjigo lahko naročite v naši spletni trgovini KLIK ali pa nas pokličete na 031 656 015 ali pišete na urednistvo@kuzek.si

 Cena knjige je 19,90€.

knjiga-dva-plus-narocninagratis-v-cem-je-trik

Posebne ugodnosti ob nakupu:

– Naročniki revije Kužek ob nakupu knjige ne plačajo poštnine! V polje koda ugodnosti vpišite kodo “BREZ POSTNINE”

– Ob nakupu dveh knjig prejmete gratis majico Pozor, huda skrbnica! (črno ali modro) ali Pozor, hud skrbnik! (v okence opombe vpišite želeno barvo in velikost od S do XXL) – prihranite 13,90 €.

– Če ne želite majice, lahko ob nakupu dveh knjig izberete tudi letno naročnino na revijo Kužek GRATIS! – prihranite 17,40 €.

Za nazorno ilustracijo s fotografijami sta poskrbela Dona Gomilšek in Marko Stojanović.

v-cem-je-trik-predogled

kuzek-narocniki-brezplacna-postnina

barbara_rozman_luzaic_v_cem_jeO avtorici

Barbara Rozman Lužaič je diplomirana novinarka in inštruktorica v kinoloških društvih KD Agility Ilirija v Ljubljani in KD Obala. S kinologijo se aktivno ukvarja že več kot deset let in je v tem času dosegla vrsto vidnih uspehov. S svojimi psi aktivno tekmuje v agilityju in rally-obediencu ter dosega rezultate tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Kot zagovornica teorije pozitivne motivacije pse šola brez prisile in kazni. Tovrstnega načina šolanja uči tudi na svojih seminarjih in tečajih male šole, pasjih trikcev, rally-obedienca in agilityja. Izkušnje ima z različnimi vrstami psov, tako rodovniškimi kot tudi mešančki. Trdno verjame, da lahko brez prisile izšolamo prav vsakega psa.

Svoji psički, beaglico Xsaro in pirenejsko ovčarko Tani, je pripravila na snemanje številnih televizijskih oglasov, pred kratkim pa se ji je pridružila še pirenejska ovčarka Momo. Avtoričini videi pasjih trikov so na strani Youtube dosegli na deset tisoče ogledov.

Kljub uspehom, ki jih dosega s svojimi kužki in preko uspešnih tečajnikov, avtorica verjame, da se vedno lahko še česa naučimo. Svoje znanje zato stalno nadgrajuje tudi kot aktivna udeleženka na mednarodnih seminarjih, tečajih, v spletnih učilnicah in seveda z lastnimi izkušnjami.

V knjigi avtorica opisuje način šolanja s pozitivno motivacijo ter natančno opisuje postopek učenja izbranih trikov. Triki so primerni za vse starosti in pasme psov ter za vse vodnike, ki želijo svojega kužka naučiti nekaj novega.

knjiga-dva-plus-narocninagratis-v-cem-je-trik

Mnenja bralcev

mark-kavcic-v-cem-je-trik

Vedno sem bil fasciniran nad triki, ki so jih obvladali nekateri štirinožci. Sedaj, ko sem tudi sam lastnik psa, želim tudi svojega naučiti nekaj podobnega, kot sem videl pri ostalih. In moram reči, da mi je knjiga V čem je trik v veliko pomoč.

Mark Kavčič

sasa-miholic-v-cem-je-trikKnjiga me je prijetno presenetila, saj vsebuje preproste razlage trikov. Ob njihovem izvajanju  se zabavava oba, jaz in moj kužek, kot tudi ostali družinski člani, ki naju pri tem opazujejo. S to knjigo sem spoznala, da se da tudi starejšega in malo samosvojega kužka marsikaj naučiti.

Saša Miholič

 

tamara-zizek-knjiga-v-cem-je-trikZ mojim “bestičem” vedno iščeva nove načine, kako se lahko skupaj zabavava. Knjiga V čem je trik nama je popestrila sprehode, saj pogosto uporabim kakšen nasvet, ki ga moj Monster z veseljem izpolni, saj se zaveda, da po triku vedno sledi nagrada.

Tamara Žižek